Beroemdste cheaters in CS: GO

Het populaire first-person shooter-videospel, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), bestaat al twee decennia en heeft in de loop der jaren behoorlijk wat bedrog gezien. Een paar van deze cheats hebben echter de beker ingenomen als een van de meest bekende CS: GO cheats vanwege hoe bekend en gevierd de cheaters waren. Valsspelen komt veel voor bij e-sportgames, en hoewel het moeilijk is om het volledig uit te roeien, heeft de ontwikkelaar van het spel, Valve, op de hielen gezeten om het probleem aan te pakken.

 

Cheat is gebruikelijk onder niet-topspelers, maar voor topspelers, gezien het werk dat het kost en de bekendheid die je krijgt als professionele CS: GO-speler, zou je denken dat het cheaten daar stopt. Vreemdgaan neemt het plezier en de kameraadschap weg die voortkomen uit het concurreren op een gelijk speelveld. Helaas, ondanks de status en bewondering om een ​​professionele speler te zijn, kun je nog steeds vals spelen op deze hogere niveaus in de gaminggemeenschap. Er zijn een paar veelvoorkomende cheats die door spelers worden gebruikt:

 

  • Sommige spelers gebruiken WallHack om te zien de positie van andere spelers.

 

  • Aimbot en zijn subtielere aanpassingen is een programma dat automatisch een tegenstander neerschiet die in veldzicht komt.

 

  • Andere cheatsoftware verbetert de terugslag, een vaardigheid die de meeste spelers moeilijk onder de knie krijgen.

 

  • De Aimlock is een cheat die is moeilijk te detecteren dat een dradenkruis in de richting van de vijand beweegt. Het is bekend dat professionele spelers deze cheat gebruiken.

 

Cheating brengt esports in diskrediet. De inzet is hoger op professionele spelniveaus, waar toernooikampioenen prijzengeld kunnen winnen tot US$2 miljoen. Bij een groot vals incident werd vorig jaar in september 2020 het verbod van 37 esport-coaches voor verschillende tijdsperioden van het toernooi verbannen, van een paar maanden tot drie jaar.

 

Dit verbod was ongekend en bedoeld als afschrikmiddel om de integriteit van de sport te handhaven, waardoor veel investeerders op de voorgrond kwamen. Uit onderzoek door Esports Integrity Commission (ESIC) bleek dat sommige coaches van het hoogste niveau een toeschouwersbug gebruikten om een ​​oneerlijk voordeel te behalen door de speelkaarten van tegenstanders te bekijken en de bevoorrechte informatie door te geven aan hun teams.

 

Enkele andere valsspelen die de aandacht vestigden op hoe wijdverbreid valsspelen was waarbij professionele spelers vals speelden tijdens competitieve toernooien. De spelers werden betrapt op valsspelen en onvermijdelijk verbannen uit het spel.

 

  • Joel Mako, die voorbijging de naam Emilio, is een voormalige Zweedse profspeler die in 2014 werd verbannen uit de esports wegens bedrog.

 

  • Een andere professionele speler die een VAC ban was de Franse speler Hovik Tovmassian (KQLY). Hij speelde voor verschillende bekende esport-teams. Hij gaf aanleiding tot een schot dat bekend staat als het KQLY-schot voordat hij de competitieve arena verliet.

 

  • Voormalig Russische profspeler, Mikhail Lakhvich, beter bekend als S3mig0d, kreeg in 2013 een VAC-verbod en werd uitgesloten van Valve-toernooien.

 

  • Nikhil Kumawat, of Forsaken, die speelde als een Indiase pro-speler, werd betrapt op hacken in een 2018-toernooi. Vervolgens kreeg hij een VAC-verbod voor onbepaalde tijd en een ESIC-verbod van vijf jaar.

 

De Valve Anti-Cheat (VAC)-software is er om valsspelers te detecteren en een permanent VAC-verbod op hun steam-accounts uit te vaardigen. Er is nog veel werk aan de winkel, want programmeurs komen voortdurend met nieuwe cheats en nu de game gratis te spelen is, is het aantal VAC-verboden aanzienlijk toegenomen.

More posts