De best ontworpen Overwatch-held

Overwatch is Blizzards eigenzinnige en excentrieke personagegedreven first-person shooter.

Uitgebracht in 2016, veroverde Overwatch de wereld van esports stormenderhand en klom snel op naar de hogere niveaus van Twitch-kijkers. De game resulteerde in de geboorte van een enorm scala aan fandoms en een geheel eigen cultuur.

Het succes van de game kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de prachtige en bruisende reeks helden die spelers kunnen selecteren.

Elk is uniek, met verschillende vaardigheden en persoonlijkheden die hen en hun plaats in de meta definiëren. Elk heeft ook een zeer duidelijke stilering. Het is dit unieke karakterontwerp dat resulteerde in de cultus van persoonlijkheden rond verschillende helden, wat leidde tot de exponentiële groei van de fanbase.

In dit artikel bespreken we wie naar mijn mening het best ontworpen personage is. Onthoud; dit is puur fysiek karakterontwerp, vaardigheden en gameplay-elementen worden hier niet beschouwd.

Vergeet niet dat dit slechts mijn mening is. Kunst is subjectief, dus de kans is groot dat we het niet met elkaar eens zijn, en dat is oké.

Phara

Ja, sorry dat ik jullie teleurstel die het er niet mee eens zijn, maar het karakterontwerp van Pharah is gewoon slecht. Het combineren van een Egyptische koningin-look met een Neo Tokyo mecha-pak is ronduit geniaal.

Over haar mecha-pak gesproken, het is een van de coolste die ik ooit heb gezien.

Normaal gesproken krijg je bij mechs in de moderne cultuur gigantische massavernietigingswapens die worden bestuurd door een chauffeur. Pharah daarentegen heeft een veel persoonlijkere benadering. Ze bestuurt niet de massavernietigingswapens; zij is de massavernietigingswapen.

Het pak heeft een interessant blauw en goudkleurig kleurenpalet. Ik geef toe, dat is niet een combinatie die ik normaal gesproken zou gebruiken als ik aan mech-ontwerp denk, maar het team van Blizzard heeft ervoor gezorgd dat het briljant werkt. Het balanceert perfect het Egyptische erfgoed van Pharah met het moderne gevoel van een mecha-pak.

Ze is ook uitgerust met vleugelachtige verlengingen. Deze dienen als haar jetpack en beïnvloeden haar vermogen om te vliegen. Onnodig te zeggen dat het kunnen vliegen haar oneindig veel cooler maakt.

Als klap op de vuurpijl zit haar pak vol met raketten.

Pharahs primaire functie is die van schadehandelaar. Doet ze deze schade net als andere personages met kogels? Nee, in plaats daarvan blaast ze dingen op.

Haar ultieme belicht dit uitzonderlijk goed. Pharah laat er effectief de dood mee regenen over haar vijanden.

Als ze worden gebruikt en in de lucht worden geboren, vliegen raketten in een snel tempo uit haar pak en schilderen ze het slagveld. Tegenstanders die in deze aanval worden betrapt, hebben geen overlevingskans. Het is dit beeld dat Pharah bevestigt als de best ontworpen Overwatch-held voor mij.

Als je wat meer overtuiging nodig hebt, ze is in wezen een levende Jericho-raket.

Dat is slechts mijn mening. Natuurlijk zijn alle Overwatch-personages prachtig ontworpen. Pharah is zelfs niet mijn favoriet, Mei is dat wel.

Blizzard zal ongetwijfeld meer helden vrijgeven waarmee we kunnen spelen, en Overwatch 2 is onderweg, dus ik twijfel er niet aan dat Pharah uiteindelijk door een jonge parvenu van deze troon kan worden geslagen.

More posts