PUBG - Waarom is kaartselectie verwijderd uit PUBG?

PUBG, PlayerUnknown's Battlegrounds, is een online game in gevechtsstijl, gemaakt voor veel spelers om te vechten tot de dood. In het spel word je door middel van parachutespringen op een eiland ingezet. Wanneer je land bereikt, is het aan jou om wapens en voorraden te zoeken die je helpen langer in leven te blijven dan je tientallen vijanden. Terwijl je met andere spelers vecht, wordt het gevechtsgebied in de loop van de tijd kleiner, waardoor iedereen eerder vroeger dan later moet vechten. Het is een uitdagend spel dat van begin tot eind een achtbaanrit is.

Ongewenste wijzigingen

De fans van PUBG zijn dol geworden op alles aan het spel, dus als er wijzigingen worden aangebracht, wordt dit niet openlijk ontvangen. Eerder dit jaar kwam PUBG in een drama terecht toen het besloot enkele van deze aanpassingen door te voeren. De game heeft kaartselectie voor gebruikers verwijderd. Veel mensen zagen dit als een stap achteruit in een verder foutloos spel. Velen keken ernaar uit om op hun favoriete plekken te spelen en zijn gekomen om te leren welk type terrein het beste bij hun speelstijl past.

Desgevraagd beweerden de makers van PUBG dat er niet genoeg gebruikers van de game waren om kaartselectie te ondersteunen. Het zorgde voor vertragingen in het systeem terwijl die er niet zouden moeten zijn. De vier kaarten die ze hebben zijn nu willekeurig geselecteerd voor iedereen. Dit kan betekenen dat je dezelfde map steeds opnieuw speelt. Het is erg irritant als je de ene kaart verkiest boven de andere, wat veel spelers doen. Was dit echt een noodzaak?

Gegevens analyseren

Creators hebben geen plannen om dit te veranderen. Ze hebben gezegd dat ze hun gegevens grondig hebben geanalyseerd en denken dat dit het beste is voor het spelen van games. De matchmaking-tijden werden beïnvloed toen de kaartselectie werd geïmplementeerd en ze wilden het probleem volledig elimineren. Spelers klaagden dat ze elke keer dat ze online waren naar verkeerde servers werden gestuurd. Het wegwerken van kaarten was een manier om dat tegen te gaan.

Ze lieten echter wat speelruimte over terwijl ze plannen hoe ze spelerskeuze kunnen opnemen in toekomstige updates. Makers weten wel dat ze hun gebruikers tevreden moeten houden. PUBG is niet perfect voor iedereen, maar ze willen het voor de meerderheid van de spelers goed doen. Ze hopen dat fans de willekeurige kaartkiezer een kans gaan geven om voor hen te werken. Het kan zijn dat je er per toeval meer dan één leuk vindt.

More posts