Wat u moet weten over de competitieve modus van Overwatch

Overwatch heeft een paar jaar geleden zijn competitieve modus geïntroduceerd, maar het is nog steeds cruciaal om de ommekeer te leren, aangezien dit een van de essentiële elementen in deze game is. Spelers moeten het formaat begrijpen om ervoor te zorgen dat ze weten hoe ze met het spel moeten omgaan en hun statistieken kunnen verhogen. Kortom, je moet minimaal level 25 hebben bereikt om mee te kunnen doen aan de ranglijst.

Het gerangschikte spel bestaat uit 12 mas en elk heeft verschillende stijlen om spelers een uniek formaat te geven elke keer dat ze er doorheen gaan. Alle kaarten hebben een playload en je team moet twee games spelen door te concurreren met het vijandige team. Houd er rekening mee dat de competitieve modus voor de kaarten zich voornamelijk richt op de voltooide doelstellingen. Het betekent dat elke keer dat je scoort door de playload naar voren te schuiven, dat ook optelt tot de huidige punten van je team.

Je moet er ook voor zorgen dat je van kant wisselt zodra je een kans ziet om aan te vallen. Je moet ook naar de score van de tegenstanders kijken, zodat je een idee krijgt van hoeveel meer je nodig hebt om ze te overtreffen. Dus als je eenmaal een hogere score hebt behaald dan je tegenstander of als je de playload verder hebt geduwd, wint je team automatisch het spel.

Er zijn echter momenten dat beide teams de speellast op dezelfde afstand kunnen duwen. Ze moeten dan de Sudden Death-tiebreaker spelen om de echte winnaar aan te duiden.

Alle kaarten, zelfs die zonder afspeelbelasting, werken hetzelfde. Elke kant moet prioriteit geven aan aanvallen in plaats van altijd verdedigen. Het werkt met behulp van een time-back-systeem. Het team dat aanvalt, krijgt 10 minuten om te winnen. Ze moeten beide punten veroveren en ervoor zorgen dat hun tegenstander dit niet doet. Het team dat beide punten wist te veroveren, wordt tot winnaar uitgeroepen.

Als beide teams hetzelfde aantal doelen hebben kunnen veroveren, moeten ze van kant wisselen om het spel opnieuw te spelen. Als het aanvallende team een ​​resterende tijd van de laatste ronde heeft, wordt die toegevoegd aan de nieuwe tijd die aan hen is gegeven. Het stelt hen in staat om voldoende tijd te krijgen om het spel te winnen. Je mag verwachten dat deze procedure zal resulteren in langere matches. Plotselinge dood kan ook gebeuren als beide teams geen tijd meer hebben die is aangegeven in de tijdbanken en uiteindelijk dezelfde objectieve score behalen.

More posts