Alles over het TFT Galaxies Wereldkampioenschap

Teamfight Tactics-spelers konden eindelijk hun professionele vaardigheden tonen in een wereldwijd kampioenschap! Momenteel zijn er veel online games die hun weg hebben gevonden naar de eSports-wereld met spannende kampioenschappen die voor iedereen worden uitgezonden.

 

Maar dankzij Riot's enorme inspanning om Teamfight Tactics naar de competitieve wereld te brengen, werd het Galaxies Championship gecreëerd. Dit kampioenschap werd een paar maanden geleden voor het eerst aangekondigd en mensen waren enthousiast om te zien hoe professionele TFT-spelers van over de hele wereld zouden strijden om de eerste plaats. p>

 

< span style="font-size:12.0pt">Wanneer vond het kampioenschap plaats?

 

Het TFT Galaxies Wereldkampioenschap 2020 vond plaats tussen 3 en 4 september. Het evenement werd online uitgezonden, dus iedereen die het evenement wilde zien, kon gewoon afstemmen en kijken.

 

< span style="font-size:12.0pt">Hoe verliep het kampioenschap?< /p>

 

Dit kampioenschap bevatte de 16 beste spelers uit de volgende landen: China, Zuid-Korea, Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Brazilië. Veel mensen zeiden dat de spelerspool te klein was voor TFT, maar aangezien het de eerste editie van het toernooi is, is het redelijk dat Riot alles veilig wil houden.

 

Toen het kwalificatieproces begon, kon elke regio één tot drie finalisten krijgen om naar het wereldkampioenschap te gaan. Elke regio had een uniek kwalificatieproces, waarbij rekening werd gehouden met de ladder en het toernooispel.

 

De 16 spelers die meededen aan het wereldkampioenschap streden in twee lobby's en elk vijf ronden. Elke speler zou een bepaald aantal punten ontvangen, afhankelijk van hun uiteindelijke positie in de lobby. De vier beste spelers van beide lobby's gingen naar de "laatste" lobby, waar ze streden om de eindprijs.

 

De acht laatste spelers waren de volgende:

 

  • Frankrijk – KC Double61 en Voltariux
  • Japan – Schoenmaker
  • China – Alphago en Juanzi
  • Brazilië – Itz Slooper
  • Zuid-Korea – Bobae
  • Denemarken – Lev D Trotskij

 

Hoewel dit evenement een locatie voor de spelers moest hebben, maakte de COVID-19-pandemie de zaken gecompliceerd vanwege reisbeperkingen in sommige regio's. Om de veiligheidsmaatregelen te handhaven, nam elke speler op afstand vanuit huis deel aan wedstrijden.

 

< span style="font-size:12.0pt">Wat waren de definitieve resultaten?< /p>

 

De voorwaarden om te winnen waren eenvoudig: de eerste speler die 18 punten haalde in de laatste lobby, zou winnen. De speler die deze score behaalde was KC Double61. Dit maakte hem de allereerste TFT-wereldkampioen! KC Double61 verdiende in totaal $ 40.000 van de totale prijzenpot als beloning voor het behalen van de eerste plaats.

 

Hoewel de overige zeven spelers verloren, werden ze toch beloond met een deel van de prijzenpot.

 

< span style="font-size:12.0pt">Wat was de prijzenpot?< /p>

 

Het TFT Galaxies Wereldkampioenschap 2020 had een prijzenpot van $ 200.000 die werd verdeeld onder de laatste acht spelers.< /span>

 

< span style="font-size:12.0pt">Conclusie

 

Er waren wat haperingen in het organisatieproces als gevolg van de pandemie, maar dat weerhield Riot er niet van een fantastisch evenement te organiseren dat veel mensen over de hele wereld konden organiseren zie je wel. Aangezien het kampioenschap een succes was, is het zeer waarschijnlijk dat Riot de komende jaren meer TFT-wereldkampioenschappen gaat organiseren.

 

De TFT-spelersbasis wordt elk jaar groter en groter, dus het is fantastisch dat Riot die professionele spelers een plek geeft waar ze hun harde -verdiende vaardigheden en strategieën in epische wedstrijden. Riot gaat de goede kant op en het is spannend om te zien wat ze nog meer voor spelers in petto hebben.

 

More posts
12 maart 2022

Het verhaal van Dota

Van een eenvoudige mod voor Warcraft III tot een van de beste games aller tijden, Dota is een veelgeprezen MOBA met een fascinerende geschiedenis om te bespreken. Hoewel de meest populaire editie op d...
Read more