COD Mobiel - Wat is TDM?

Bij de lancering heeft COD (Call of Duty) mobiel vijf actieve spelmodi die je kunt spelen.

Ze zijn

  • Dominantie

· Deathmatch

· Frontlinie

· Hardpoint

  • En de focus van dit artikel, team deathmatch.

Wat is TDM?

TDM is de verkorte naam voor 'team deathmatch'. Team deathmatch is een geliefde klassieke spelmodus voor de Call of Duty-serie. Jij en vijf andere spelers nemen het tegen elkaar op op een van de uitgestrekte kaarten van het spel.

Het doel van je team is simpel: dood de vijand sneller dan zij jou.

De scorelimiet is 75, dus het is een race om te zien welk team als eerste 75 kills kan maken binnen de tijdslimiet. Als de timer afloopt, wint het team met de meeste kills.

Hoe word ik goed in TDM?

In TDM is je kill/death-ratio de naam van het spel. Dit maakt het perfect voor iedereen die zich concentreert op de moorden en niet op de doelstellingen. Het is een minder tactisch gerichte spelmodus dan overheersing of zoeken en vernietigen (die nog niet aanwezig is), waardoor het de beste modus is om in te springen voor wat snel plezier.

Het begrijpen van Map Spawns is essentieel voor succes in TDM

Spawns zijn de gebieden van de kaart waar de vijand opduikt of respawnt nadat hij dood is.

Waar jij en je teamgenoten zich op de kaart bevinden, heeft een directe invloed op deze spawns. Door op bepaalde plekken te zijn, kunnen vijanden daar niet spawnen (spawn-blokkering genoemd). Je kunt je vijanden ook dwingen om te spawnen waar je maar wilt met een beetje positionering.

Leer spawns kun je het beste doen met vallen en opstaan. Hoe meer je speelt, hoe meer je kunt leren hoe ze werken. Je kunt er ook video's over bekijken als je wilt.

Het lezen van de minikaart is een verplichte vaardigheid

Dit is niet alleen voor TDM, maar voor alle niet-hardcore gamemodi, in alle first-person shooter-games.

Als je de minimap kunt lezen, kun je zien waar je teamgenoten zich bevinden, zonder dat je met ze hoeft te praten. Dus als je team geen headsets heeft, ben je niet helemaal de weg kwijt.

Door te weten waar je teamgenoten zijn, kun je weten welke rijstroken (kritieke routes via de kaart) in de gaten moeten worden gehouden en welke gedekt zijn. Je weet ook van waar je kan worden beschoten, waar de vijanden kunnen en spawnen, en waar je moet zoeken.

TDM (team deathmatch) is een favoriet bij fans van COD, en als COD mobile nieuw voor je is, is het raadzaam om met deze spelmodus te beginnen.

More posts