De meest populaire Overwatch-streamer

Overwatch uitgebracht als een sensatie die de wereld van competitief gamen stormenderhand veroverde.

Blizzard's kenmerkende personagegedreven first-person shooter illustreerde hoe ver je het genre van shooter, teamgebaseerde Esports, kon pushen.

Met het succes van het spel was het niet meer dan normaal dat het enkele van de meest productieve persoonlijkheden van over de hele wereld zou aantrekken.

Concurrerende gamers stroomden massaal toe om een ​​stukje van de nieuwste taart op het blok te krijgen. Van competitieve legendes tot verheven en gerenommeerde casters, enkele van de beste veteranen en nieuwe veroveraars van de industrie migreerden naar Overwatch om naam te maken.

Onder deze helden bevonden zich een handvol streamers.

Voornamelijk entertainers in plaats van competitieve spelers, hebben streamers de moeilijke taak om zichzelf leuk te maken om naar te kijken en dat te balanceren met hun vermogen om de game goed te spelen.

In dit artikel gaan we het hebben over misschien wel de meest prominente naam onder deze streamers. Het is moeilijk om vast te stellen wie het populairst is, of wie de beste is, maar we hebben ons geld op deze man.

Dafran

Daniel Francesca werd geboren in Kopenhagen, Denemarken, op 27 december 1993.

Dafran begon zijn Overwatch-carrière als een competitieve speler. Door zijn bescheiden begin speelde hij voor team Denemarken tijdens de Overwatch World Cup in 2016.

Hierna speelde hij voor Selfless Gaming tijdens het Overwatch 2017-seizoen, voordat hij controversieel werd geschorst.

Hij keerde terug om te spelen in 2019. Toen de Overwatch League zou uitgroeien tot een franchisemodel, sloot Dafran zich aan bij de Atlanta Reign voor het begin van de competitie.

Aan het einde van de eerste fase kondigde Dafran echter zijn voornemen aan om zich terug te trekken uit het competitieve spel om een ​​fulltime streamer te worden, en wat een goede beslissing was dat.

Dafrans vroege competitieve carrière werd ontsierd door schandalen en controverses. Herinner je je die schorsing nog? Nou, dat was een straf voor hem die Overwatch-games op stream gooide.

Niet alleen dat, maar hij streamde ook de bekende pornografische datingsim "Nekopara" bovenop zijn wedstrijden, niet alleen het breken van de servicevoorwaarden van Blizzard, maar ook van Twitch.

Dafran heeft een korte carrière bij Atlanta Reign, waardoor ze op bescheiden posities terechtkomen en zichzelf bewijzen als hun meest populaire speler. Hij bracht ze naar een eerste fase van 4-3 en een plaats in de top zes bij play-offs, waar ze in de kwartfinales verloren van Philadelphia Fusion.

Hij profiteerde van deze populariteit toen hij besloot zijn streamingcarrière te starten.

Bovendien had hij de bestverkochte trui van het hele seizoen van Stage één 2019, dus hij was niet alleen de populairste speler van Atlanta Reign, het is mogelijk dat hij de populairste speler van de Overwatch League in het algemeen was.

Hij kondigde op 7 november aan dat hij stopt met spelen op Twitter, na hun nederlaag in Stage One.

De redenen die hij aanhaalt om te stoppen met competitief spelen, hebben over het algemeen te maken met het niet langer genieten van competitie. Desondanks bleef hij de game regelmatig streamen, hoewel het erop lijkt dat hij veel meer succes voor zichzelf heeft gevonden zonder de druk van competitie van wereldklasse.

More posts