Efficiënt roteren in Dota 2

Het slagveld in Dota 2 heeft verschillende banen. De held moet vertrekken bij de startbaan en moet doorgaan naar een andere om de kaart te verkennen. Deze actie wordt een rotatie genoemd. Terwijl hij overal op de kaart probeert te reizen, moet hij voorzichtig zijn en de juiste timing gebruiken, zodat hij niet wordt gevangen of gedood door vijanden en je je bondgenoten kunt helpen. Rotatie kan succesvol werken als je de juiste strategieën hebt om naar een andere baan te teleporteren.

Begrijp eerst de TP-rotatie. Houd er rekening mee dat Teleport-rotatie je meer goud kost en ook kan bijdragen aan de afkoeling van je held, maar in ruil daarvoor kun je de andere baan sneller bereiken. Dit aspect wordt vaak gebruikt en is handig wanneer de tegenstanders dichter bij de toren komen en proberen te gank. Het is essentieel voor het beheersen van vroege agressie. Daarom moeten spelers altijd bereid zijn om de TP-rotatie meestal te gebruiken.

Als het tijd is om de TP-rotatie te gebruiken, hoef je je alleen maar op de kaart te concentreren en je handen op de scroll te plaatsen. Zodra je de vijanden onder de toren ziet staan, moet je ervoor zorgen dat je bondgenoten zich op een veilige plek bevinden en dat je klaar staat om te helpen wanneer dat nodig is. Dota 2 vereist goede communicatie tussen leden van het team, zodat iedereen om ondersteuning kan vragen wanneer ze die nodig hebben.

Zowel de rune- als de shrine-rotatie zijn ook handig als je de vijand van de speler moet overrompelen. Je tegenstanders zullen merken dat je gebied leeg is wanneer je je baan verlaat. Dat zal hen ertoe aanzetten om ook hun teamgenoten te bellen. De veelgemaakte fout van veel spelers is om de baan te verlaten, zelfs als hun gezondheid of mana laag wordt. Die actie vertelt je vijanden dat je niet zult roteren, in plaats daarvan zou je liever teruggaan naar de basis, wat een grote no-no is! Maak gebruik van de Shrine of Bottle om je held te vullen en neem het op tegen je vijanden door naar de andere kant te gaan.

Deze strategie is geschikt voor offlaners omdat het de vijanden voor de gek houdt en ze laat verwachten dat je terugkeert naar de basis. Een goede timing speelt ook een essentiële rol bij de rotatie. Time je actie terwijl je rond rune-spawns draait. Probeer de premie-runen voor een interval van ongeveer vijf minuten of de rivierrunen in een minuut. Het zal je helpen om ganks te maken, waardoor je je vijandige team kunt verslaan.

More posts