FPS-sporten voor beginners - Zinnen

Als je dit leest, is het veilig om aan te nemen dat je hebt besloten om de deuren naar de prachtige wereld van competitieve FPS. Welkom! Je gaat juichen; je gaat huilen, je zou zelfs kunnen bloeden als je boos genoeg wordt.

In het FPS-genre komen gaat natuurlijk gepaard met moeilijkheden en uitdagingen, maar daarom zijn we hier om helpen u zo gemakkelijk en snel mogelijk te integreren in het pantheon van pijn en straf.

Hiervoor hebben we een reeks artikelen ontworpen om je de basis van het genre te leren, zodat je de knowhow die kan worden toegepast op elke FPS-titel die je maar wilt, en je een solide basis biedt om je kampioenschapswinnende carrière op te bouwen.

Het eerste waar we mee beginnen zijn zinnen. We gaan ervan uit dat je helemaal nieuw bent in Esports en niet overstapt van een ander genre, zoals MOBA's. Als dat zo is, weet je misschien al wat sommige van deze betekenen.

Terminologie

Toelichting:

Een callout wordt een specifiek stukje informatie genoemd dat u via voicechat aan uw team verstrekt. Communicatie is de sleutel tot FPS-succes, dus natuurlijk zijn callouts dat ook. Dit omvat zaken als waar vijanden zijn, wat ze gebruiken, enzovoort.

Kantelen:

Dit is wanneer je een game of meerdere games verliest en je woede ervoor zorgt dat je slechter gaat spelen, waardoor je meer verliezen, kwader worden, enzovoort. Op tilt gaan is een vicieuze cirkel, dus als je het merkt, leg dan de controller even neer.

Eenmalig:

Als je een vijand een one-shot noemt, betekent dit dat hij zo weinig gezondheid heeft dat een teamgenoot hem kan doden ze in één kogel. Dit is meestal als je een vuurgevecht hebt verloren maar genoeg schade hebt aangericht om deze oproep te rechtvaardigen. Het geeft je teamgenoten de kennis dat ze het zich kunnen veroorloven om agressiever te zijn wanneer ze hem aanvallen, en mogelijk granaten gebruiken om ze weg te spoelen.

Rotatie: 

Rotatie is wanneer je van het ene deel van de kaart naar het andere gaat. De meeste kaarten zijn opgesplitst in twee bomlocaties en vaak merk je dat je snel van de ene naar de andere site moet gaan. Dit is wanneer je zou vragen om te roteren. Rotatie is hoe je die rotatie aanpakt.

Flank:

Flank verwijst naar het gebied achter jou en je team. Een veelgebruikte strategie die door veel competitieve FPS-spelers op laag niveau wordt gebruikt, is om erachter te komen dat de baan niet wordt bekeken en deze omhoog te duwen in een poging je in de rug te schieten.

Baan:

Bijna elke competitieve FPS-kaart is een driebaans-map. Dit betekent dat er drie duidelijke wegen op de kaart zijn die u kunt gebruiken. Er kunnen verbindingen zijn tussen deze banen, maar de belangrijkste bewegings- en aangrijpingspunten zijn er nog steeds punten in.

Heuvel:

Hill is een uitdrukking die niet van toepassing is op alle FPS-esports. Het is voornamelijk voor Call of Duty en Overwatch. Het verwijst naar het hardpoint, de locatie waar jij en het vijandelijke team op elk moment strijden om de controle over.

Hopelijk heb je hier wat nuttige informatie verzameld. Elke titel heeft zijn eigen toelichtingen, vooral als het gaat om locaties, maar deze basis zou voldoende moeten zijn om u op weg te helpen.

 

More posts