Fortnite - Is pesten een probleem in Fortnite?

Fortnite is altijd een leuk spel geweest. Het wordt gespeeld door zowel oudere als jongere gamers, en iedereen krijgt de kans om alles te ervaren wat het online platform te bieden heeft. Omdat het voor iedereen toegankelijk is om te spelen, zul je helaas op de een of andere manier in aanraking komen met pesten. Vooral voor de jongere groep kunnen online pestkoppen je kijk op het spel echt beïnvloeden.

Een leuk spel

Fortnite is een lichtere versie van enkele van de moordspellen die je tegenwoordig ziet. De personages zijn cartoonesk en sterfgevallen zijn niet bedoeld om bloederig te zijn. Je kunt met vrienden spelen en je creativiteit gebruiken om personages en hun skins en de werelden waarin ze leven te bouwen. Het spel is concreet gebouwd op plezier en fantasie. Dit spreekt veel gamers aan die op zoek zijn naar iets dat niet zo extreem is. Het lijkt veilig genoeg voor de pre-tiener set.

Fortnite is zichtbaar

Online spelen maakt je kwetsbaar voor dit soort negatief gedrag. Er zijn er die het voordeel van anonimiteit gebruiken om amok te maken en spelers lastig te vallen, gewoon omdat ze dat kunnen. Meestal maakt het dit soort pesters niet uit of ze het op een kind of een volwassene richten. Wie hun pad kruist, is onderworpen aan hun toorn.

Bovendien, aangezien veel gamers een koptelefoon gebruiken om het spel te spelen, is pesten vaak verborgen en beperkt tot alleen de oren van de beoogde speler. Het is onderdeel geworden van de gamecultuur, of het nu welkom is of niet. Helaas is de komst van de pestkoppen niet te stoppen, maar er zijn enkele stappen die Fortnite-makers en -fans kunnen nemen om de storm te bedwingen.

Een veilige ruimte creëren

De makers van de game willen dat Fortnite een veilige plek is voor iedereen, ook voor kinderen. Ze hebben een gedragscode die gebruikers moeten volgen en moedigen fans aan om elk misbruik of pesten dat ze tegenkomen te melden. Sommige van deze overtredingen omvatten verbaal geweld, het targeten of lastigvallen van specifieke spelers en het opzettelijk overtreden van spelregels.

Fortnite heeft een toename van pesten gezien sinds het voor het eerst uitkwam, en er zijn pogingen gedaan om het te stoppen. De makers van Fortnite nemen cyberpesten serieus en hebben snel actie ondernomen als dat nodig is. Dit kan een volledige schorsing of een verbod van het spel inhouden en zelfs juridische stappen als deze ernstig genoeg zijn. Als gamer moet je pesters altijd melden als je er een ziet. Het zorgt voor een betere ervaring voor iedereen.

More posts