Fortnite Player kreeg levenslange ban voor Aim Hacking

Beroemde YouTuber Faze Jarvis is voor het leven verbannen uit de populaire online game Fortnite. Dit verhaal haalde snel de krantenkoppen vanwege het schokkende karakter. Het is niet gemakkelijk om een ​​levenslange ban te krijgen, en het is ook niet gebruikelijk. Veel fans van Jarvis waren verrast en boos over de beslissing van Epic Games, de makers van Fortnite. Ondanks enige verontwaardiging blijft Epic standvastig in hun keuze.

 

Wat is er gebeurd?

 

Interessant is dat Jarvis het heel gemakkelijk maakte om betrapt te worden. In feite plaatste hij video's van zichzelf die vals speelde met instructies om kijkers te vertellen hoe hij het deed. Hoewel het een gewaagde zet van zijn kant lijkt, was het eigenlijk een normaal onderdeel van zijn gebruikelijke video's. Jarvis plaatste regelmatig video's waarin hij Fortnite speelde als een vorm van entertainment voor zijn volgers. Toen Jarvis de video maakte, deed hij dat met dezelfde intentie, simpel vermaak.

 

In de video is te zien hoe Faze Jarvis solo-missies onderneemt waarin hij geen enkel schot mist omdat hij gebruikt 'aimbots' om zijn vijanden te doden. Het gebruik van aimbots is valssoftware die strikt verboden is in Fortnite. Tijdens de video geeft Jarvis openlijk toe dat hij cheats heeft gebruikt om zo'n spectaculair spel te spelen.

 

Toen Epic de video ontdekte, veroordeelden ze Jarvis tot zijn levenslange schorsing.

 

Was de beslissing eerlijk?

 

Dit is een zwaar bediscussieerde veroordeling, met veel fans aan elke kant van de discussie. Sommige mensen beweren dat het verbod ongekend en buitengewoon streng is. Ze stellen dat het oneerlijk is, aangezien sommige andere professionele spelers betrapt werden op valsspelen in een toernooi en slechts werden gestraft met een tijdelijke schorsing. Om nog een extra laag aan het probleem toe te voegen, gebruikte Jarvis de cheats alleen in niet-competitief spel, wat betekent dat zijn succes geen directe invloed had op andere spelers.

 

De andere kant van het debat is veel meer zwart-wit. Epische games verbieden uitdrukkelijk het gebruik van aimbots, scripts of andere cheatsoftware. Wanneer een speler cheats gebruikt, geeft dit hem een ​​oneerlijk voordeel ten opzichte van de spelers die zich eraan houden. Deze regel is duidelijk geschonden en daarom is er een straf uitgesproken.

 

In een video van Faze Jarvis bespreekt hij zijn ervaring met de situatie. Hij is duidelijk emotioneel tijdens de video terwijl hij zegt dat Fortnite de reden is achter zijn succesvolle carrière. Hij zegt de straf te begrijpen omdat hij zo schaamteloos de regels heeft overtreden. Hij legt ook uit dat het plaatsen van de video een beoordelingsfout was. Hij dacht alleen aan de amusementswaarde voor zijn volgelingen en niet aan de regels die hij overtrad.

 

Ongeacht je standpunt in het debat, het feit dat Faze Jarvis de verantwoordelijkheid op zich nam, toont aan dat hij het spel respecteert waar hij zo van houdt veel.

 

Laatste opmerkingen 

 

Een levenslange ban op het spel Fortnite is zeer onregelmatig. Hoewel het incident voorbij is, wordt het nog steeds veel besproken onder Fortnite-fans. Hoewel de hele situatie zeer onregelmatig was, kunnen spelers troost putten uit de wetenschap dat Epic Games hun merk zeer serieus neemt.

More posts
12 maart 2022

Dota 2 roosterwijzigingen

De DPC-selectiewijzigingen na 2021 voor seizoen één zijn begonnen en beide teams (Upper en Lower Division) zijn momenteel hun squadrons aan het wijzigen. Nieuwe teams verschijnen als gratis agenten ma...
Read more