Grootste League of Legends-evenementen

Het lijdt geen twijfel dat League of Legends een impact heeft op de wereldwijde e-sportgemeenschap, naast de evolutie van het kijken naar sport. Deze live-evenementen bepalen de betere speler en de winnaar van het prijzengeld.

 

De hoeveelheid geld is meestal van invloed op de grootste evenementen in de LoL-gemeenschap in de prijzenpot en het aantal betrokken spelers. Als er meer deelnemers en meer geld zijn, dan zijn er hogere inzetten.

 

Gezien de ontwikkeling van League of Legends in de afgelopen jaren, is het geen wonder dat het e-sports overal drastisch beïnvloedt. Daarom is het bij het overwegen van de grootste LoL-evenementen een overweging van enkele van de grootste e-sportevenementen ter wereld.

 

LoL Wereldkampioenschap 2015

 

Dit evenement besloeg de hele maand oktober in 2015 en maakte plaats voor alle toekomstige e-sportevenementen. Er was een prijzenpot van ruim twee miljoen dollar en zo'n 36 miljoen online kijkers. Het Wereldkampioenschap reisde door Parijs, Brussel, Londen en Berlijn en verzamelde bijna 43.000 live-kijkers.

 

Dit evenement bewees de groeiende populariteit van e-sports, aangezien miljoenen mensen stroomden en aanwezig waren om de winnende teams naar de overwinning te zien spelen.

 

Kijkers die de wedstrijd niet live bijwoonden, konden via YouTube kijken onder verschillende gamekanalen zoals Riot Games en New Viewers.

 

Intel Extreme Masters Katowice 2017

 

Een andere belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van LoL is de Intel Extreme Masters in Katowice, Polen. Hoewel er slechts een prijzenpot van $ 250.000 was, woonden bijna 173.000 mensen de wedstrijd persoonlijk bij en keken 46 miljoen mensen online.

 

Deze wedstrijd wordt gesponsord door Intel en wordt beschouwd als het grootste e-sportevenement ter wereld; niet alle eer gaat echter naar League of Legends. Dit evenement organiseerde wedstrijden voor drie verschillende sporten: LoL, StarCraft II en Counter-Strike: Global Offensive.

 

Het evenement verzamelde in twee weekenden bezoekers en meningen van spelers: één eind februari en één in maart.

 

Hoewel deze wedstrijd niet alleen was gewijd aan het uitroepen van een winnaar voor League of Legends, demonstreerden de Intel Extreme Masters 2017 in Katowice eens te meer hoe dominant e-sports worden in cultuur en samenleving.

 

League of Legends Mid-Season Invitational 2018

 

De League of Legends Mid-Season Invitational van 2018 is misschien wel het meest populaire e-sportevenement. Ook al was het geen kampioenschap, deze wedstrijd laat de populariteit van LoL zien.

 

Het evenement heeft meer dan twee miljard uur gestreamd. Minder dan 7.000 mensen waren live aanwezig en meer dan 60 miljoen mensen keken online. In totaal zijn deze rekken in miljarden uren bekeken.

 

In mei 2018 had de Mid-Season Invitational een prijzenpot van in totaal meer dan $ 1,3 miljoen. Dit is niet al te armoedig, aangezien het niet eens een kampioenschapsevenement was.

 

De toekomst van League of Legends-evenementen

 

Er zijn meerdere League of Legends-evenementen die de superioriteit van het spel binnen e-sports bewijzen. Aangezien de populariteit van e-sports wereldwijd stijgt, is de beste voorspelling voor de toekomst van LoL dat het alleen maar blijft groeien, zowel in kijkers als in prijzengeld.

More posts