Grootste videogamerampen

Sinds de oprichting decennia geleden heeft de game-industrie buitengewone vooruitgang geboekt. Niemand kan ontkennen dat het een duurzaam en plezierig medium voor entertainment is voor mensen over de hele wereld. Hoewel er geen tekort is aan geweldige titels en ongelooflijke momenten, is de industrie niet zonder gebreken.

 

Voor elk succesverhaal van Witcher 3: Wild Hunt of Breath of the Wild is er minstens één Duke Nukem Forever-situatie die je kunt lokaliseren. Hier is een overzicht van enkele van de grootste rampen met videogames tot nu toe.

 

< span style="font-size:12.0pt">No Man's Sky

 

Terwijl No Man's Sky in 2013 aandacht begon te trekken, was het in 2015 toen hoofdregisseur Sean Murray de wereld begon te beloven aan iedereen die maar wilde luisteren. Deze beloften omvatten interactie met meerdere spelers, wat de hype alleen maar verergerde.

 

Uiteindelijk kwam augustus 2016, en wat werd uitgebracht leek in niets op wat was beloofd. Spelers verwachtten dat de procedureel gegenereerde werelden van de titel levendig en vol leven zouden zijn. Wat ze echter kregen was een flauwe ervaring die niet waarmaakte.

 

De kers op de teleurstellende taart was het einde van het spel dat spelers terugbracht naar het begin. Gamers waren woedend en de ontwikkelaars kregen zelfs doodsbedreigingen. Het is de verdienste van Hello Games dat No Man's Sky nu heel dicht bij de beloofde ervaring komt, aangezien het team er in de loop der jaren aan heeft gewerkt.

 

Hoewel het spel veel miste van wat het uiteindelijk leuk zou maken, was het echte probleem hier dat de ontwikkelaars, en vooral Murray, het spel overhypten en valse beloften deden.< /span>

 

< span style="font-size:12.0pt">Anthem

 

BioWare is de studio achter de welbekende Mass Effect-trilogie. Dus toen gamers een ervaring werd beloofd waarbij ze rond konden vliegen in krachtige mechpakken om te plunderen en te schieten, waren ze erg opgewonden.

 

De hype ging door het dak in de aanloop naar de releasedatum van februari 2019 van de MMO-ervaring. Het eindproduct had echter talloze bugs en er ontbraken talloze essentiële functies.

 

Het bleek dat de ontwikkelingscyclus van het spel een nachtmerrie was. Ondanks een releasedatum in 2019 en een teaser uit 2012, was de ontwikkeling bijvoorbeeld pas in 2017 begonnen.

 

Bovendien werd het ontwikkelteam gevraagd om de bevriezingsengine van EA te gebruiken, hoewel geen van de teamleden er ervaring mee had en het het meest geschikt was voor sportgames, zoals FIFA.

 

Het ging zo slecht dat toegewijde medewerkers die er al jaren werkten, ontslag namen en ergens anders heen gingen.

 

< span style="font-size:12.0pt">ET

 

Deze dateert uit 1982. Howard Warshaw was een van Atari's sterprogrammeurs. Hij leidde de ontwikkeling van Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark, een klassieker van Steven Spielberg. Warshaw deed het zo goed, dat Spielberg hem specifiek verzocht om te werken aan de videogame-adaptatie van zijn volgende productie, E.T.

 

De film was een hit en Spielberg wilde een spel dat hetzelfde effect zou kunnen oproepen. Helaas waren er hier een paar problemen. Eerst werd Warshaw gevraagd om het concept te maken en de game binnen vijf weken af ​​te ronden. Hoe belachelijk dit ook klinkt, hij accepteerde de voorwaarden.

 

In de volgende vijf weken werkten Warshaw en zijn team dag en nacht om het eindproduct te maken. Wat gamers kregen was een ervaring die verwarrend was om te spelen, moeilijk vanwege een slecht ontwerp en een die een zeer teleurstellend doel had.

 

ET wordt door velen geprezen als de slechtste videogame aller tijden. Veel van de onverkochte cartridges zijn op een vuilstort terechtgekomen en sommigen noemen dit zelfs de reden voor de ineenstorting van de game-industrie in die tijd.

More posts