Het verhaal van Dota

Van een eenvoudige mod voor Warcraft III tot een van de beste games aller tijden, Dota is een veelgeprezen MOBA met een fascinerende geschiedenis om te bespreken. Hoewel de meest populaire editie op dit moment Dota 2 is, heeft Dota verschillende wijzigingen ondergaan om te zijn wat het nu is.

 

Bovendien speelt Dota een belangrijke rol in de eSports-wereld en trekt het wereldwijd miljoenen ervaren spelers en toeschouwers, dus het is veilig om te zeggen dat dit een spel is dat nog lang zal bestaan. Wat maakte Dota echter zo populair onder gamers? Laten we het uitzoeken!

 

Het begin

 

Dota werd geboren onder de naam "DotA Allstars", wat stond voor "Defense of the Ancients: Allstars. Het was een community-gebaseerde mod voor het spel "Warcraft III: The Frozen Throne." Dit was destijds een interessante kijk op videogames, omdat het ongeveer 15 jaar geleden de multiplayer online battle arena (MOBA)-spelersbasis op gang bracht. Destijds waren er nog geen populaire games zoals League of Legends!

 

Bij DotA Allstars was één enkele held betrokken die de speler gedurende het hele spel kon gebruiken. Om te winnen, moest de speler een van de drie beschikbare rijstroken kiezen en de "Ancient" van de vijand vernietigen. Deze game was destijds erg populair onder gebruikers, wat de aandacht trok van populaire game-ontwikkelaars en spelers over de hele wereld.

 

De release van Dota 2

 

De ontwikkeling voor DotA Allstars ging door tot 2012, toen ontwikkelaar "Mescon" de game sloot om zich te concentreren op de nieuw uitgebrachte League of Legends. Dat zou echter niet het einde van het spel zijn. In 2009 (voordat DotA de ontwikkeling stopte), huurde Valve Corporation voormalig DotA-ontwikkelaar "IceFrog" in en kocht het intellectuele eigendom van het spel met de bedoeling een franchise te produceren. span>

 

In oktober 2010 kondigde Valve Corporation officieel Dota 2 aan, en het werd in juli 2013 vrijgegeven voor het grote publiek. Dota 2 heeft ongeveer twee jaar aan bètatests besteed om ervoor te zorgen dat de game voldoende gepolijst was toen deze uitkwam.

 

Dota en de eSports-wereld

 

Dota is een enorme medewerker van de eSports-scene sinds het werd uitgebracht, en het heeft een enorme spelersbasis gekregen door de jaren heen. Zijn populariteit piekte echter toen Dota 2 kwam. Hoewel DotA Allstars ook een aantal evenementen had om professioneel gamen te demonstreren, verbeterde Dota 2 de formule en bereikte een nog groter spelersbestand.

 

Het eerste wereldwijde kampioenschap werd gehouden op de Berlijnse GamesCon en had een indrukwekkende prijzenpot van $1,6 miljoen. de grootste prijzenpot die de eSports-wereld tot die dag had gezien. In 2017 werd het Dota Pro Circuit geïntroduceerd als een professioneel toernooicircuit waarmee Valve kon bepalen welke teams zich kwalificeerden voor "The International", het jaarlijkse Dota 2 Wereldkampioenschap.< /span>

 

Van 2017 tot nu is Dota 2 nog steeds actief in zowel de casual als de eSports-scene, waardoor deze game een van de meest populaire MOBA's aller tijden.

 

Conclusie

 

Terwijl Dota de afgelopen jaren aan populariteit heeft ingeboet doordat andere populaire games aandacht kregen (zoals League of Legends), het heeft nog steeds een aanzienlijk spelersbestand en eSports-dekking, dus het is veilig om te zeggen dat deze game niet snel zal sterven.

 

Dota is geprezen om zijn uitzonderlijke strategie en spelmechanica. Sommige andere spelers wijzen het echter af omdat ze beweren dat het veel te ingewikkeld is. Hoe dan ook, Dota 2 is een geweldige game die veel oefening en studie vereist om de mechanica onder de knie te krijgen, en het is geweldig om te zien hoe de community tot op de dag van vandaag floreert.

More posts