Hoe Hearthstone uit de schijnwerpers verdween

Hearthstone voelt alsof het altijd al bestaat, en ondanks zijn afnemende invloed en populariteit heeft het een enorme rol gespeeld bij de ontwikkeling van esports. Terwijl games als MtG, Yugioh en de Pokemon TCG de fysieke competitieve TCG-ruimte domineerden, bleven spelers schreeuwen om een ​​echte online, digitale optie.

Elk van deze reguliere merken bood online alternatieven aan, maar geen van hen deed er ooit iets mee, waardoor de markt breed bleef open voor Blizzard om in te duiken met Hearthstone.

Hearthstone was het eerste grote online competitieve kaartspel (let op hoe daar niet in geruild wordt) en hielp om het genre serieuze aandacht te geven, zowel van de reguliere massa als de collectieven van concurrenten die al zoemen over de Esports-scene.

Maar toen de wittebroodsweken voorbij waren en mensen met een kritische blik naar Hearthstone begonnen te kijken, de formule begon duidelijk te worden en na verloop van tijd verlieten steeds meer spelers het toneel op zoek naar nieuwere en groenere weiden.

Er waren een paar belangrijke punten van kritiek op Hearthstone, met als twee grote de prijs van kaarten en de RNG element van competitief spel op hoog niveau. Diehard-fans van het spel proberen deze weg te poetsen door ze te vergelijken met IRL-voorbeelden van kaartspellen, waarbij de hele MtG duizenden kan kosten, en alle kaartspellen hebben geluk, maar er zijn grote verschillen.

Ten eerste, als u veel geld aan magie besteedt, investeert u. Kaarten zijn op zichzelf al een valuta, en indien nodig kunt u een kaart die u koopt altijd verkopen om een ​​deel van de zuurverdiende dollars terug te krijgen die u eraan hebt uitgegeven. Die luxe heb je niet bij Hearthstone.

Ten tweede, en belangrijker, kunt u losse fysieke kaarten kopen. U kunt online gaan, een kaartnaam typen en deze kopen. Met Hearthstone moet je laten vallen wat uiteindelijk honderden dollars zou kunnen zijn om een ​​kaart te trekken waarnaar je op zoek bent, of vier kaarten van gelijke waarde inruilen om er één terug te krijgen, die je allemaal niet kunt liquideren.

Als het op RNG aankomt, moet je de meta begrijpen waarin Hearthstone zich bevindt in vergelijking met andere kaartspellen. Pokemon, Yugioh en MtG bestaan ​​allemaal al veel langer dan Hearthstone, en hebben allemaal de kans gehad om het spel te ontwikkelen tot het punt waar ze allemaal moeten zijn. De grootste ontwikkeling is de focus op draw-engines.

Kaartspellen hebben alles te maken met het beheer van hulpbronnen, en simpel gezegd: hoe meer bronnen je hebt, hoe groter de kans dat je zijn om te winnen. Ontwikkelaars van old-school kaartspellen begrijpen dit, en elk van de drie spellen die ik hierboven noemde, is er sterk op gericht.

In Pokemon kun je in een paar beurten meer dan de helft van je kaartspel tekenen als je het goed bouwt. In Yugioh is een kaart omhoog zo krachtig dat de plus één pot met hebzuchtkaart al jaren verboden is, en met MtG zijn er een miljoen en één manieren om te trekken.

We willen erop wijzen dat Hearthstone niet dezelfde focus heeft op draw-engines, wat uiteindelijk leidde tot de geloofde dat het een op geluk gebaseerd spel was, en zag de uittocht van spelers die het had.

 

More posts