Is Rocket League de toekomst van Esport?

Wat Rocket League tegenwoordig tot een van de gewilde online games maakt, is dat het een combinatie heeft van vliegen, slopen en autorijden, wat natuurlijk hartverscheurende actie en revolutie met zich meebrengt. Veel spelers vragen: is Rocket League de volgende grote eSport?

Wat is Rocket League?

Voor beginners is Rocket League een gemengd race-/sportspel waarin het voetbal van het team wordt nagebootst. Er is een veld, een bal en twee doelen. Hier bepaal je hoe je jezelf naadloos belichaamt. Het klinkt misschien gek; spelers moeten auto's gebruiken om te voetballen. Je moet deze auto's besturen om in de bal te rennen. Deze draai maakte het spel zeer populair bij zowel doorgewinterde als casual spelers. De auto's die je gebruikt, kiezen de juiste snelheid en buigen zichzelf vervolgens om je uitdager te manoeuvreren en doelpunten te maken.

Het succes van Rocket League

We willen zeggen dat het succes van Rocket ’League nooit een ongeluk is. Het komt niet door zijn geweldige graphics of zijn enorme budget. Het geheim van het spel. Dankzij het perfect geplande spelproces met progressieve ontwikkelaars. Psyonix verandert altijd iets in goud, van streaminggekte tot logische marketingstrategieën.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je voor online voetbal zou kiezen als je echt voetbal kunt kijken. Welnu, het punt dat Rocket League iets unieks biedt dat FIFA niet biedt, en waar spelers zeker verliefd op zouden worden tijdens het spelen. Het hele spel ziet er totaal anders uit. Als je denkt dat je wordt vervangen door auto's, krijg je al wat opwinding.

Dus, is Rocket League klaar om de volgende hit in eSport te worden?

Absoluut, JA.

In oktober 2017 schreef blogger Sam Welch of Rocket League zou hebben wat nodig is om de toekomst van esports te zijn, of dat het alleen zou zijn zoals andere standaard digitale games. Hij eindigde zijn voorspelling door te vertellen dat dit spel het volgende populaire ding was. Natuurlijk zijn resultaten van de ene op de andere dag onmogelijk. Het duurde even voordat Rocket League de wereld van online gaming leidde. Uiteindelijk bewees Welch dat zijn voorspelling juist was.

Het ligt allemaal in de eenvoud van het spel...

Ja, de ontwikkelaars hebben ook een enorme bijdrage geleverd aan het ongeëvenaarde succes van Rocket League. Het is echter ook de eenvoud van het spel die het over de hele wereld zeer populair maakte.

Ten eerste is het enorm toegankelijk. Of je nu een mobiele telefoon of laptop gebruikt is geen probleem. Gewoon online aansluiten en voila! De gameplay heeft een aantal onbekenden, geen ingewikkelde economische metagame en zelfs geen karaktervaardigheden om onder de knie te krijgen. In tegenstelling tot League of Legends en Dota 2 hoef je niet per se een deel van de ervaring te hebben om de gameplay en doelstellingen te begrijpen.

Ook is de Rocket League visueel aantrekkelijk. Er zijn verschillende keuzes van teamkleuren en esthetiek in elk stadion. Toeschouwersvriendelijk zijn betekent plezier toevoegen aan je spel. De wedstrijd is snel ontworpen en duurt maximaal tien minuten, inclusief blessuretijd voor het opnieuw spelen van doelpunten.

Dus, klaar om de arena te betreden? Rocket League blijft een leuk spel met een eenvoudige gameplay en toch geweldig mooie esthetische ontwerpen.

More posts