Karakterklassen van Valorant

We zijn de bootcamp-fase in Valorants leven gepasseerd en zitten in de langverwachte gesloten bèta. Het vonnis is al binnen van de weinige gelukkigen die het spel hebben mogen spelen, en de reacties zijn overweldigend positief.

Het was een beetje een twijfelachtig scenario voor Riot om te gaan met de op helden gebaseerde tactische FPS-gameplay, waarbij om in de voetsporen te treden van Rainbow Six Siege en Overwatch en moest onderscheidend genoeg zijn met zijn speelbare personages om op te vallen, zonder dezelfde fout te maken als die twee titels.

Gelukkig voor ons zijn de grote geesten van Riot erin geslaagd om de beste aspecten van deze twee games te combineren. met andere functies om een ​​ongelooflijk gepolijste, uitgebalanceerde en goed afgeronde tactische vijf versus vijf competitieve FPS te maken.

Elke held heeft een set van vier vaardigheden. De eerste is een ultieme die vergelijkbaar is met de ultimates waaraan je gewend zou moeten zijn. Je moet de vaardigheid verdienen voordat je deze kunt gebruiken, en dat doe je door kills te scoren en op doelstellingen gebaseerde taken uit te voeren.

De tweede is de ondertekeningsmogelijkheid. Dit is een aangeboren vaardigheid die je elke ronde tot je beschikking hebt en varieert in cooldown tussen personages.

Dan zijn er twee mogelijkheden om te kopen. Dit zijn extra hulpprogramma's die je voor de ronde kunt kopen om te proberen je team over het randje te duwen als het gaat om offensieve of verdedigende capaciteiten.

Net als bij Overwatch zijn de speelbare personages in klassen verdeeld. Vier, om precies te zijn: Duelists, Initiators, Sentinels en controllers.

Duelists zijn wat je zou verwachten, gezien de naam. Het zijn de personages die zichzelf zullen vinden met de puurste agressieve capaciteiten om hen te helpen in vuurgevechten. Het wordt de klasse waar beginnende fraggers en slayers het meest aantrekkelijk voor zullen zijn, met kits die zijn ontworpen om vijandelijk gebied binnen te dringen.

Initiatiefnemers zijn meer bezig met het verzamelen van informatie en het verstrekken van gegevens aan uw team, dan met het initiëren van vuurgevechten. Hier vind je misschien je IGL-cast, met heldenkits die zijn gericht op het lezen van het vijandelijke team en het maken van tactische beslissingen over wat je halverwege de ronde moet doen.

Sentinels zijn uw ondersteuningsklasse voor Valorant. Het is de thuisbasis van je Mercy-spelers, Doc mains en degenen die liever waarde toevoegen achter de frontlinies, hun team in de strijd houden en de bomlocatie uit handen van de vijand houden.

Controllers spreken ook voor zich, aangezien ze je crowd control en toegangsweigering karakters zijn. Met deze jongens ga je toegangspunten, rotaties, zichtlijnen afsnijden en de kaart beïnvloeden om je team het tactische voordeel te geven, door positionering en tijd.

Het is een routinematige en formuleachtige benadering van teamgebaseerde oorlogvoering, maar een benadering die de laatste tijd veel succes heeft gehad. Omdat de game er in de beginfase van zijn leven al zo goed uitziet, kan je je alleen maar voorstellen hoe hoog de game gaat stijgen als het de juiste tijd en ontwikkeling krijgt.

We hebben misschien een Overwatch-killer in handen, dames en heren.

More posts