Overwatch Hanzo-gids

De helft van de beruchte Shimada-broers en erfgenaam van de Shimada-troon in de onderwereld, Hanzo is een van de interessantste helden van Overwatch.

Hanzo begon zijn reis zoals we die kennen nadat hij de controle over het criminele rijk van Shimada van zijn vader had overgenomen. De oudsten van de clan wilden dat de broer van Hanzo, Genji, hem zou helpen bij het leiden van de organisatie.

Genji was meer een vrije geest dan Hanzo en weigerde botweg. Dit ging heen en weer totdat de spanningen opliepen en de twee slaags raakten in een duel.

Hanzo kwam als overwinnaar uit de strijd en in de overtuiging dat zijn broer dood was, werd hij beladen met schuldgevoelens. Kort daarna verliet hij zijn positie in de clan en ging in zijn eentje op pad om te proberen zijn zonden te verzoenen.

Qua gameplay is Hanzo een verdedigende held met een enorm potentieel voor schade.

Hij zwaait met een boog, wat betekent dat hij, in tegenstelling tot andere sluipschutters, niet in zijn vizier kan zoomen. Maar net als de andere sluipschutters kan hij helden in één keer doden met hoofdschoten.

Vaardigheden

Hanzo's passives worden Lunge en Wall Climb genoemd. Lunge stelt hem in staat van richting te veranderen en in die richting te boosten, terwijl hij in de lucht is. Dit maakt het een geweldig hulpmiddel voor ontwijking en voor het creëren van hoeken op vijandige spelers.

Wall Climb doet wat het zegt, Hanzo stelt in staat om muren te beklimmen, net als zijn broer, met zijn eigen variatie op de vaardigheid.

Hanzo wordt door de meesten beschouwd als iemand met een zeer hoge vaardigheidscurve. Dit komt voornamelijk door de mechanica van zijn primaire wapen, de Storm Bow. Zoals bij de meeste bogen in FPS-games, moeten je pijlen worden getrokken, wat resulteert in een oplaadtijd voordat je schiet, waardoor onervaren spelers in een game kunnen worden afgeslacht.

Het is ook een projectiel, wat betekent dat je je doelen moet leiden en een onberispelijk doel moet hebben. Bovendien hebben de pijlen ook een drop-off-bereik, dus spelers moeten rekening houden met de zwaartekracht bij langeafstandsschoten.

Hanzo's vaardigheid Storm Arrows is precies wat je zou verwachten. Hiermee kan Hanzo razendsnel pijlen afvuren. Wanneer geactiveerd, kan Hanzo de volgende zes pijlen onmiddellijk afvuren, waarbij de tekenanimatie wordt overgeslagen.

De vaardigheid heeft een afkoelperiode van 10 seconden, maar kan een fantastisch hulpmiddel zijn om snelle schade aan te richten. Houd er rekening mee dat de pijlen die op deze manier worden afgevuurd, wel minder schade hebben.

Sonic Arrows is de andere vaardigheid van Hanzo. Als hulpmiddel in plaats van schade, stellen Sonic Arrows Hanzo en zijn teamgenoten in staat vijanden door muren heen te bekijken zolang ze binnen het bereik van het schot zijn.

Het heeft een afkoeltijd van 12 seconden en een vrij korte afstand, maar het kan geweldig zijn om flankers te voorkomen en je team voor te bereiden op komende teamgevechten.

Hanzo's ultieme heet Dragonstrike. Deze vaardigheid wordt beschouwd als een van de meer op vaardigheden gebaseerde ultieme dingen in de games, omdat je vaak een heel vijandelijk team kunt uitschakelen, maar het vereist een goed situationeel bewustzijn en vaardigheid.

Wanneer gebruikt, roept Hanzo een enorme dubbele drakengeest op. Deze geest reist over een korte afstand en passeert objecten. Degenen die op zijn pad worden betrapt, worden op slag gedood.

More posts
12 maart 2022

Het verhaal van Dota

Van een eenvoudige mod voor Warcraft III tot een van de beste games aller tijden, Dota is een veelgeprezen MOBA met een fascinerende geschiedenis om te bespreken. Hoewel de meest populaire editie op d...
Read more