Overwatch Zesde april-patchnotities

Overwatch heeft op 6 april een stevige update ontvangen die een paar verbeteringen en nerfs met zich meebracht die de week ervoor werden gezien in de experimentele modus patch.

Ash-spelers zouden blij moeten zijn, want ze kreeg deze keer een behoorlijk grote verbetering, met de munitiecapaciteit van haar sluipschuttersgeweer wordt verhoogd van 12 naar 15 ronden, samen met de maximaal mogelijke spreiding van niet-ADS-opnamen van vier naar zes.

De tijdbuffer tussen het laten vallen van je vizier en het schieten is ook verminderd, wat betekent dat je veel sneller foto's kunt maken na je stopt met naar beneden te kijken. Je zult ook veel sneller kunnen herladen na een gefocust schot, wat samen het potentiële spel van Ash versnelt.

Pharah heeft ook een verbetering gezien, wat in feite is dat de ontwikkelaars terugkeren naar een eerdere iteratie van het personage.

Haar raketten hebben de directe impactschade gezien die bij elke deal daalde van 55 naar 40, maar om dit te compenseren, de AoE, of het gebied van effect, schade is enorm opgepoetst van 65 naar 80. Dit ziet een terugkeer naar de minder op precisie gebaseerde Pharah, met een focus nu op spatschade en het regenen van explosieve dood.

Genji's secundaire vuur, het vuur waarbij hij drie shurikens tegelijk uitslingert, heeft ook een lichte verbetering gekregen. De afkoeling van de mogelijkheid is van 0,75 naar 0,65 gegaan, waardoor je spam er iets sneller uit kunt klikken.

Reinhardt kreeg een lichte nerf; de effectiviteit van zijn passieve vaardigheden is teruggebracht van 50% naar 30%, wat betekent dat hij vatbaarder is voor een beetje meer terugslag dan voorheen.

Helaas is Mei het hardst getroffen door deze patch. Wij horen uw gehuil en delen er ook in. Haar munitie is teruggebracht van 200 naar een schamele 120, ze is bijna gehalveerd.

Blizzard heeft geprobeerd dit in evenwicht te brengen door de munitiekosten van haar ijspegelvuur te wijzigen van 20 naar 10, maar het maakt niet zoveel uit, het kwaad is geschied.

Deze ene verandering is een tragische ommekeer voor Mei-spelers over de hele wereld, omdat het haar veel minder bruikbaar maakt dan ze was voor deze patch. Als je 12 ijspegels kunt schieten in plaats van 10, kun je meer schade aanrichten, maar het aantal vijanden dat in één magazijn kan worden bevroren, is drastisch verminderd.

Wat dit betekent

De vraag wat dit betekent voor Overwatch hangt momenteel boven het hoofd van elke speler.

De afgelopen dagen is er een ongekende uittocht van professionals uit de competitieve scene van Overwatch geweest. De combinatie van Blizzard's management van de competitie en community en de release van Valorant heeft het hogere niveau van pro-teams gestript, waardoor er een vraagteken achterblijft.

Deze patch doet weinig om dit groeiende probleem aan te pakken, maar misschien heeft Blizzard dat niet nodig. Overwatch 2 is net om de hoek, en het lijdt weinig twijfel dat wanneer dat uitkomt, een stroom van spelers terug zal komen door de Overwatch-deuren.

More posts