Overwatch: een gids voor het verhaal van Sigma

Sigma is de 31e held van Overwatch en de 10e held die na de lancering aan de game wordt toegevoegd. Hij is een tankpersonage dat ook in staat is om veel schade aan te richten en wordt geassocieerd met Talon.

Sigma's verhaal begint toen hij nog bekend stond als Dr. Siebren De Kuiper. Dr. Kuiper, geboren in Nederland, bleek een wonderkind te zijn in de astrofysica.

Tijdens zijn werk als wetenschapper stond hij bekend als een echte pionier in de wetenschap van astrofysica en werd hij beschouwd als een van de belangrijkste astrofysici ter wereld.

Hij had de reputatie nogal excentriek te zijn en had mogelijk Asperger. Dit weerhield hem er echter nooit van om zijn levenswerk na te streven.

Hij geloofde dat de mensheid de sleutel kon ontgrendelen om de kracht van de zwaartekracht te beheersen en te benutten, en door deze kracht zou de wereld zoals we die kennen voor onbepaalde tijd veranderen.

Dr. Kuiper geloofde dat zwaartekracht een harnas was, en hij ontwikkelde een reeks theorieën, de verenigende theorieën genoemd, om dat te bewijzen.

Hij had de indruk dat hij heel dichtbij kwam en spoedig in staat zou zijn de mensheid de kracht van een zwart gat te laten hanteren.

Ten slotte, nadat hij dacht dat hij de oplossing had gevonden, reisde Dr. Kuiper naar het internationale ruimtestation ISS om zijn vruchtbare en historische experiment uit te voeren.

Dit experiment liep al snel desastreus mis. Het insluitingsveld voor het experiment begon in te storten. Dr. Kuiper kon het niet stoppen en er ontstond korte tijd een zwart gat.

Kuiper werd even blootgesteld aan de kracht van dit zwarte gat en kwam terecht in een wereld van pijn. De zwaartekracht rond de dokter begon snel te veranderen in overeenstemming met zijn reacties, en hij werd al snel terug naar de aarde geëvacueerd.

Toen hij terugkwam, werd ontdekt dat de dokter ernstige psychische schade had opgelopen als gevolg van de gebeurtenis. Als zodanig werd hij in quarantaine geplaatst in een geheime overheidsfaciliteit.

Nu "Subject Sigma" genoemd, daalde de eens Dr. Kuiper in waanzin, tekeergaand en enthousiast over patronen van het universum.

Gedurende deze tijd was Sigma niet in staat zijn capaciteiten onder controle te houden, en de overheid hield hem nauwlettend in de gaten en voerde onderzoek en experimenten op hem uit.

Kalm hoorde kort daarna van Sigma's bestaan. Ze bedachten en voerden een plan uit om hem uit te breken. De operatie slaagde en Talon infiltreerde de faciliteit en vertrok met Sigma op sleeptouw.

Talon was van plan het genie en de macht van de wetenschapper voor eigen gewin te gebruiken. Onder hun toezicht begon Sigma uiteindelijk te leren hoe hij zijn nieuwe zwaartekracht kon beheersen.

Ondanks zijn huidige hachelijke situatie was het experiment van Dr. Kuiper een succes. Sigma kon nu de kracht van de zwaartekracht hanteren en hij was een stap dichter bij het realiseren van zijn levensdoel.

De kosten van dit experiment waren echter Sigma's geest, die niet verbrijzeld en gebroken was. Hij probeerde de stukjes bij elkaar te houden terwijl hij zijn experimenten voortzette, terwijl hij zich er ondertussen niet van bewust was dat Klauw hem en zijn onderzoek gebruikte.

Hij bleef werken aan zijn uiteindelijke doel om de geheimen van het universum te ontrafelen, en bracht het grootste deel van zijn tijd door in een extern laboratorium dat hem door Talon was verleend.

More posts