Overwatch: een verhaalgids voor Moira

Moira O'Deorain heeft de Ierse nationaliteit en is een meester-geneticus.

Moira was in haar jeugd een briljante maar uiterst controversiële geneticus. Ze probeerde het geheim te achterhalen om de fundamentele bouwstenen te herschrijven waarop het leven is gebouwd.

Ze is bereid om elke maatregel te nemen om dit doel te bereiken, waarbij ze alle ethiek achter zich laat in het streven naar macht en waarheid.

Moira's enige doel is de vooruitgang van de wetenschap. Door dit doel kreeg ze een slecht beeld van Overwatch, in de overtuiging dat zij verantwoordelijk waren voor het stoppen van de vooruitgang.

Met dit in gedachten staat Moira open voor samenwerking met kwaadaardige, werelddominante organisaties, ondanks dat ze er zelf geen ambitie voor heeft. Zolang ze haar werk onvoorwaardelijk steunen, heeft ze geen ruzie.

O'Deorain maakte een sterke indruk na het publiceren van een paper waarin een methode werd beschreven voor het maken van programma's die DNA op cellulair niveau zouden kunnen herschrijven. Ondanks dat het een mogelijke remedie was voor alle menselijke ziekten, veroorzaakte het onderzoek een splitsing onder haar collega's.

Sommigen beschouwden het werk als gevaarlijk en onethisch. Terwijl anderen het ondersteunden. Hoe dan ook, de krant heeft haar carrière en reputatie ernstig geschaad, en kreeg de terugslag van veel groepen, waaronder Overwatch.

Ze werd echter gecontacteerd door Blackwatch-commandant Gabriel Reyes (Reaper) en bood een functie aan binnen de schimmige organisatie. Ze accepteerde en nam een ​​adviserende rol op zich over kwesties met betrekking tot genetica voor de commandant.

Gedurende deze tijd zette ze haar onderzoek voort en ontwikkelde ze nieuwe technologieën en wapens voor Blackwatch.

Zonder de ethische beperkingen van conventioneel onderzoek vorderde haar onderzoek snel. Op een gegeven moment experimenteerde ze op Reyes zelf, het resultaat gaf hem bovenmenselijke vermogens. Dit zorgde ervoor dat zijn cellen in een extreem snel tempo vervielen en zich voortplantten. Haar dienstverband bij Blackwatch werd strikt vertrouwelijk behandeld en alleen collega's McCree en Genji wisten ervan.

Moira was betrokken bij de beruchte Blackwatch-missie in Rialto, waar het doel was om Klauw-zakenman Antonio Bartalotti te arresteren.

Zezelf, McCree, Genji en Reyes begaven zich naar zijn veilige huis in Venetië, waar ze het terrein aantroffen dat wemelde van de Talon-soldaten. Wachtend op het donker, infiltreerde de groep het safehouse en vond Bartalotti in zijn kantoor.

Bartalotti had er alle vertrouwen in dat deze Blackwatch-operatie vruchteloos zou zijn. Hij geloofde dat het arresteren van een gerespecteerde zakenman door Overwatch een ramp zou zijn voor de PR, en dat zijn machtige vrienden hem binnen de kortste keren vrij zouden krijgen.

Hier even over nadenkend, ging Reyes akkoord. Reyes schoot een gat in zijn borst en stuurde de man met de kracht van de schietpartij uit zijn kantoorraam, de groep achterlatend om zich een weg naar buiten te vechten.

Daarna vertelde Moira dat ze het eens was met wat hij had gedaan. Hoe dan ook, dit leidde ertoe dat het bestaan ​​van Blackwatch aan de wereld werd onthuld en uiteindelijk de ondergang van Overwatch.

Na de ontbinding van de groepen moest Moira op zoek naar alternatieve financiering. Ze werd uitgenodigd om Minister van Genetica in Oasis te worden en was het daar snel mee eens.

Tijdens die tijd deden er geruchten de ronde dat ze eigenlijk al een tijdje door Klauw werd gesteund. Deze bleken juist te zijn, aangezien ze een zetel in de regerende raad had verdiend tegen de tijd dat Doomfirst terugkeerde.

More posts