Overwatch: een verhaalgids voor Winston

Blizzard's Overwatch is de thuisbasis van enkele van de best gemaakte personages die het first-person shooter-genre ooit heeft gezien.

Van tijdreizende Britse geliefden tot Egyptische menselijke mechs, de cast van Overwatch is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Misschien wel de meest interessante van deze personages is Winston.

Winston is de academisch geniale gorilla die genetisch gemanipuleerd is als onderdeel van de Horizon Lunar Colony.

Winston werd in de kolonie opgevoed door Dr. Harold Winston, die hem onder zijn hoede nam en hem aannam als laboratoriumassistent. Toen hij Winstons potentieel zag, begon hij de jonge gorilla alles te leren wat hij wist.

Dit veranderde allemaal toen de gorilla's van de kolonie een opstand leidden (een verhaal voor een andere keer) en alle menselijke bewoners afslachtten.

Hierdoor geschokt, bouwde Winston een geïmproviseerde raket uit een ontsnappingscapsule en schoot zichzelf naar de aarde.

Hij landde op Watchpoint: Gibraltar en werd opgenomen door de Overwatch-organisatie.

Als lid van Overwatch keek Winston zwaar op naar Ana, hoewel het hoofd van Blackwatch, Reaper, zijn aanwezigheid in de groep verafschuwde.

Winston was ook degene die Tracer's chronale versneller ontwikkelde, het apparaat dat haar chronische dissociatie oploste. Hij hield ook toezicht op de training van het jonge meisje.

Winston bleek een essentieel onderdeel te zijn tijdens de reeks operaties die bedoeld waren om Klauwleider Doomfist gevangen te zetten.

Winston nam samen met Mercy, Tracer, Sojourn en Genji deel aan Operatie Havana. De operatie was bedoeld om de accountant van Doomfist, Maximilien, te arresteren. De operatie was een succes en in ruil voor wettelijke clementie stemde de omnic witwasser ermee in Doomfist uit te verkopen.

Genji, Tracer en Winston maakten gebruik van de informatie van Maximilien om Doomfist op te sporen in Singapore.

Genji en Tracer vielen in handen van Doomfist en bleven te gewond om te vechten. Toen hij zag dat zijn teamgenoten onbekwaam waren, vloog Winston op de terroristenleider af en nam hem in hand tot hand gevechten op.

Winston won de uitwisseling en Doomfist werd opgesloten. De gorilla werd als een held beschouwd en in kranten over de hele wereld gevierd.

Nadat Overwatch viel, keerde Winston terug naar een leven van kluizenaar, in afwachting van de dag dat hij kon terugkeren naar heldendom.

Winston bleef in zijn lab bij Watchpoint: Gibraltar en ging aan het werk aan het barrièreproject. Tijdens dit onderzoek werd zijn faciliteit aangevallen door een Talon-peloton, geleid door Reaper.

Reaper probeerde Winstons computer te installeren met een virus dat hem de locatie zou onthullen van elke geregistreerde inactieve Overwatch-agent.

Winston was opnieuw de held en versloeg de agenten van Reaper en de Talon voordat hij besloot een terugroepbevel te geven aan het Overwatch-team, geïnspireerd door de strijd die zojuist had plaatsgevonden.

Winston maakte van de reformatie van Overwatch zijn primaire doel. Daartoe hield hij een toespraak die bedoeld was om een ​​vlam binnen de oude agenten aan te wakkeren. Hij sprak over de botte waarheid dat de wereld hen nu als schurken beschouwde, maar dat ze hen nodig hadden.

Hij nam contact op met Tracer en haalde Mei kort daarna uit de cryostase. Hierna probeerden hij en Tracer te voorkomen dat Widowmaker en Reaper de handschoen van Doomfist van een museumtentoonstelling stelen. Ze hebben gefaald.

Winston, terug in Gibraltar, besloot dat de beste manier van handelen was om het communicatienetwerk van Overwatch te herstellen. Hij lanceerde met succes een satellietdrone vanaf de basis en bracht het systeem weer online.

Dat is het verhaal tot nu toe voor de sympathieke gorilla. Hij lijkt de rol van de nieuwe commandant van Overwatch op zich te nemen, en ik kijk ernaar uit om te zien waar hij heen gaat in Overwatch 2.

More posts