Overwatch-ranglijstsysteem

Het rankingsysteem speelt een belangrijke rol in de gameplay van Overwatch. Elke speler heeft hetzelfde doel, en dat is om hun team naar een hogere rang te brengen. Het bereiken van dit doel betekent een geweldige prestatie, en het bepaalt ook je prestaties tijdens de wedstrijd. Het is dus niet verwonderlijk als iemand je 'de beste Overwatch-speler' noemt als ze wisten dat je de hoge rang hebt bereikt.

Laat het classificatiesysteem je motivatie zijn om te streven naar de overwinning in elke uitdaging of wedstrijd die je tegenkomt. Voordat je een rang krijgt, moet je de gegeven 10 plaatsingsovereenkomsten voltooien. Je winst in elke plaatsingswedstrijd is van invloed op je rang. Het betekent dat hoe meer winsten je behaalt, hoe hoger je Skill Rank zal zijn.

Skill Rank begint van 1 tot 100, waarbij de slechtste spelers in de laagste rang of 1 worden aangegeven, terwijl de beste spelers die 100 bereiken de beste worden verklaard. Degenen met een positie rond de 50 hebben de gemiddelde vaardigheid.

Afhankelijk van het resultaat van de laatste ronde van wedstrijden, kunnen spelers hun voortgang winnen of verliezen, en dat heeft automatisch invloed op hun volgende Skill Rank-niveau. Het bedrag verandert elke keer dat je deelneemt aan het spel. Daarom moet je ernaar streven om consequent te winnen als je echt naar een hogere rang wilt gaan of de vaardigheidsrang van je team wilt vergroten.

Net als bij wat er met je team gebeurt, heeft het ook invloed op de positie van je tegenstander. Ze kunnen winnen of verliezen, en dat heeft ook invloed op hun vaardigheidsrang na elke wedstrijd.

Niemand kan raden wat je volgende vaardigheidsrang zal zijn als er weer een seizoen begint. Aangezien Blizzard hun systeem bijwerkt en het spel bijna elk nieuw seizoen verbetert, moet je er nog steeds voor zorgen dat je één doel voor ogen hebt; dat is winnen. Het maakt niet uit hoe vaak ze hun updates uitvoeren, het winnen van de game is het belangrijkste doel van elke speler, want dat zal ook je algemene teamstatistieken of ranking verbeteren.

Ten slotte levert winnen u ook beloningen op. Je krijgt cosmetische items zodra je consequent je beste prestaties laat zien. Als je 10 plaatsingsspellen in één seizoen voltooit, kun je een spelerpictogram en spray ontvangen die beschikbaar zijn tijdens het specifieke seizoen. Je moet ernaar streven om in de top 500 spelers te worden opgenomen als je een speciaal pictogram wilt weergeven onder je heldenportret in plaats van alleen je rangnummer. Je kunt ook een geanimeerde spray krijgen die exclusief in dat specifieke seizoen wordt geleverd.

More posts
12 maart 2022

Boost je MMR in Dota 2

Als het de eerste keer is dat je de gameplay van Dota 2 ontdekt, vind je de manieren om je MMR-ranglijst te verhogen misschien overweldigend. Je moet er echter voor zorgen dat je goed speelt om ervoor...
Read more