Overwatch: wat is Blackwatch?

Overwatch is de kenmerkende shooter van Blizzard. Ondanks dat het karaktergestuurd is, bevat het spel eigenlijk heel weinig in-game kennis.

In plaats daarvan wordt het universum van Overwatch verkend via externe media, zoals korte animatiefilms en strips.

Als gevolg hiervan is er een hele overvloed aan fans en spelers die misschien niet op de hoogte zijn van verschillende delen van het uitgestrekte universum, ondanks dat ze de naam hebben gehoord.

Blackwatch is hier een voorbeeld van. Er zijn Blackwatch-skins in het spel, dus spelers kunnen zich afvragen wat Blackwatch precies is.

Blackwatch was in feite de geheime afdeling van Overwatch. Het was de donkere onderbuik van de trotse heldenorganisatie.

Hoewel Overwatch een trotse, openbare organisatie was, bleef Blackwatch in de schaduw en voerde een aantal van de noodzakelijke duistere activiteiten van Overwatch uit.

Deze activiteiten omvatten martelingen, moorden en andere moreel dubbelzinnige activiteiten.

Naarmate de Overwatch-organisatie in populariteit daalde, werd Blackwatch in bepaalde landen verbannen. Desondanks werden er nog steeds undercover Blackwatch-agenten op verkenningsmissies naar deze regio's gestuurd.

Waar Soldier 76 het bevel voerde over de Overwatch-groep, bleef Blackwatch onder het bevel van Reaper vanaf het begin van de groep tot de uiteindelijke vernietiging.

Blackwatch had veel agenten, maar velen van hen blijven in duisternis gehuld. Maar waarvan we weten dat ze lid waren, zijn McCree en Genji.

Nadat McCree de keuze had gemaakt om lid te worden of levenslang in de gevangenis door te brengen, trad hij toe tot de organisatie. Genji diende de groep in ruil voor het redden van zijn leven na zijn bittere duel met broer Hanzo.

Uiteindelijk zou Blackwatch de ondergang van Overwatch worden. Na enige tijd werd het bestaan, en de daaropvolgende exploits, van de groep bekend bij het publiek en de regeringen. Dit zorgde ervoor dat de twee organisaties uit bepaalde landen werden verbannen en culmineerde in de stemming van de Verenigde Naties om de organisatie te ontbinden.

De spanning tussen de twee groeide vanzelf. Deze spanning kwam tot een hoogtepunt toen de leiders van de twee organisaties, de toenmalige Reyes en Morrison, slaags raakten in een explosief vuurgevecht, waardoor de meesten geloofden dat ze dood waren voordat ze opnieuw opkwamen als Soldier 76 en Reaper.

Hierna sloot Reaper zich aan bij de terroristische organisatie Talon, om zijn snode activiteiten voort te zetten. Onder deze groep zou hij verschillende operaties leiden, zoals het proberen om Doomfist's handschoen te stelen, een poging tot moord op de CEO van Volsakya Industries en de diefstal van Winstons lijst van Overwatch-agenten.

Ondanks zijn rol heeft Reaper geen machtspositie in Talon. In plaats daarvan fungeert hij slechts als aannemer voor de groep naast Widowmaker en Sombra.

Dus dat is het verhaal van Blackwatch tot nu toe. Overwatch 2 staat voor de deur, dus je moet hopen dat Blizzard de kennis van het spel blijft uitbreiden naarmate de tijd vordert.

Natuurlijk brengen ze nog steeds actief alternatieve media uit voor de wereld, strips, animaties en dergelijke. Misschien kunnen we ooit een Blackwatch-serie krijgen.

More posts