Rainbow Siege Six: wat is MMR?

Matchmaking rating, of MMR, is het systeem dat Siege gebruikt om je te matchen met spelers met gelijke vaardigheden in gerangschikte wedstrijden.

Hoe werkt het?

Je MMR wordt berekend als een direct resultaat van winsten en verliezen tijdens gerangschikt spel. Kill/death-ratio's, score en individuele gameplay spelen geen rol bij het bepalen ervan.

Zo'n op teamwerk gebaseerd systeem maakt het moeilijk voor solospelers om hogerop te komen. Het grootste deel van de tijd dat je alleen concurreert, zal ertoe leiden dat je verdwaalt in de eindeloze sleur van de middenklasse, nooit de hoogten van diamant en verder bereikt. Dus als je die hoge rangen wilt bereiken, heb je een team nodig.

Hoe kom ik hoger in de rangschikking?

Winnen.

Zo simpel is het.

Het winnen van wedstrijden is de enige manier waarop u uw MMR kunt verhogen, en daarmee uw rangorde.

Je kunt ook MMR krijgen als een speler die je eerder versloeg als een cheater wordt geïdentificeerd.

Behalve verlies zijn er nog andere factoren die uw BMR negatief beïnvloeden.

Als je vroeg vertrekt, een cheater in je team hebt en wordt geschopt, verlies je ook een deel van je kostbare MMR.

Welke rangen zijn er?

Siege is onderverdeeld in 7 divisies:

  • Koper

· Brons

· Zilver

· Goud

· Platina

· Diamant

  • Masters

Elk van deze divisies wordt vervolgens verder onderverdeeld in rangen. Koper, brons en zilver hebben elk rang vijf tot en met één. Goud en platina lopen drie door één. Diamant en meesters bestaan ​​als hun eigen rangen.

Hoeveel MMR heb ik nodig voor elke rang?

  • Nul tot 1600 dekt koper.

· 1600 tot 2100 voor brons.

· 2100 tot 2600 voor zilver.

· 2600 tot 3200 voor goud.

· 3200 tot 4400 voor platina.

· 4400 tot 5000 voor diamant.

  • 5000 plus voor meesters.

De weg van koper naar goud is vrij eenvoudig. 500 MMR-punten scheiden elke divisie, en met consistente gameplay kun je vrij eenvoudig de rangen beklimmen.

Het probleem voor de meeste spelers ligt in platina. Een enorme 1200 MMR-punten vormen deze divisie. Hierdoor zitten spelers dagenlang aan het einde te knarsen, opgesloten in een eindeloze cyclus van overwinningen en verliezen die niet in staat zijn om echte vooruitgang te boeken.

Voor de meerderheid die door platina worstelt, is diamant het einde van de weg. Hier speelt het hoogste niveau van spelers, waarbij ze hun vaardigheden tegen elkaar testen.

Een klein deel van de elite zal er echter in slagen om de meesters te bereiken. Deze rangschikking herbergt het beste van het beste. Daarom is het zo'n hoge drempel om te bereiken.

More posts