Rocket League is nu gratis te spelen!

Een van de meest populaire Steam-games aller tijden is nu gratis te spelen. Vanaf 23 september kost Rocket League niet langer $ 19,99. In plaats daarvan verhuist het voetbalspel voor voertuigen naar de Epic Games Store vanwege hun recente overname van ontwikkelaars Psyonix. Er zijn op dit moment miljoenen huidige spelers online, maar de gratis zet zal het aantal zeker snel verhogen. Met betrekking tot de op handen zijnde veranderingen hebben oude en nieuwe spelers een paar vragen.

 

Blijft de kerngameplay intact? Ja, dat doet het, volgens Psyonix. In hun oorspronkelijke verklaring op hun website zegt Psyonix dat de Epic Game Stores-versie van Rocket League praktisch identiek is aan versies op andere platforms. Naast toekomstige updates en functies is er ook platformonafhankelijk spelen met gebruikers van de Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One en Windows-pc. Met name Switch- en Playstation-bezitters hebben geen betaalde online service meer nodig om Rocket League te gebruiken. Xbox-spelers moeten echter nog steeds Xbox Live gebruiken. De Steam-versie is ook niet meer te downloaden voor nieuwe spelers. Degenen die het spel al hebben, kunnen het altijd spelen vanuit hun bibliotheek.

 

Er zijn ook voordelen voor originele Rocket League-spelers. Vóór de free-to-play-aankondiging kostte het basisspel $ 19,99 met tal van DLC-packs. Als bedankje van de ontwikkelaars komen degenen die het spel voor de volle prijs hebben gekocht in aanmerking voor bonusinhoud. Het zorgt voor compensatie in de vorm van gratis DLC en cosmetische wijzigingen. De legacy-items zijn als volgt:

 

  • Alle downloadbare content voor Rocket League< /span>
  • “Est. 20XX” - een titel die het debuutjaar van de speler weergeeft
  • 200+ veelvoorkomende items geüpgraded naar Legacy-standaard
  • Golden Cosmos Boost, die een helder visueel effect geeft< /span>
  • Dieci-Oro-wielen, die een superieure glans bieden< /span>
  • Huntress Player Banner, een nieuwe autolak< /span>

 

Psyonix blijft lovende kritieken krijgen voor zijn beslissing om Rocket League gratis speelbaar te maken. Sinds de game's lancering in 2015 hebben 75 miljoen spelers het voetbalveld betreden om doelpunten te maken met hun voertuigkeuze. De free-to-play-aankondiging dient alleen om nieuwere spelers naar Rocket League te lokken. Het blijft een van de meest populaire E-Sports-titels en Psyonix organiseert zelfs een Championship-serie.

 

Veteraanspelers merkten echter een verandering in de gebruikersinterface op na de aankondiging. Corey Davis, co-studiohoofd van Rocket League, heeft deze problemen aangepakt, omdat hij zegt dat hij een meer intuïtieve benadering wil voor nieuwere spelers. Davis wil dat Rocket League breed toegankelijk wordt.

 

< span style="font-size:12.0pt">Conclusie

 

Rocket League is gratis te spelen vanaf 23 september, rond 8 uur PDT. Patch-opmerkingen zijn al live en ontwikkelaars onderzoeken momenteel dagelijks optimalisatieproblemen. Vanaf dit moment is er ook een geheel nieuwe set items beschikbaar. Verwacht dat servers langzamer zullen zijn als een nieuwe toestroom van fans de game voor de allereerste keer uitprobeert. Desalniettemin zorgt Psyonix ervoor dat oude en nieuwe spelers een plezierige ervaring hebben. Het competitieseizoen is al begonnen, dus ga erop uit en speel.

More posts