Uw statistieken in Overwatch begrijpen

Overwatch biedt spelers de statistieken om hen te laten weten wat hun huidige prestaties in het spel zijn. In dit spel worden de statistieken per percentiel gemeten. Het helpt je je huidige positie te visualiseren door je scores te vergelijken met die van andere spelers. Stel dat u 99e percentiel heeft. Dat betekent dat je beter bent dan de meeste spelers, aangezien je de hoogste stat hebt.

Overwatch gebruikt naast het percentiel ook verticale staafdiagrammen. Ze lijken op belcurves, maar zijn ontworpen om de spelers de verdeling van de hardloopstatistieken gemakkelijk te laten begrijpen. U kunt het als basis gebruiken om uw status te kennen en indien nodig enkele aanpassingen te maken. Het kan een beetje lastig zijn voor beginnende gamers, maar je zult het leren begrijpen als je gewend raakt aan de getoonde waarden.

Je zult merken dat er uitbijters waren aan elk uiteinde van de grafiek, terwijl het middelste deel een grote bobbel heeft. De vorm van de grafiek hangt ook af van de statistieken van andere spelers. Dat betekent dat sommigen van hen zich kunnen concentreren op de andere statistieken, terwijl sommigen van hen verschillende strategieën hebben. Daarom zult u ook merken dat het staafdiagram soms aan beide kanten zwaar wordt gewogen.

Vergeet niet dat je vrij bent om tijdens het spel van held te wisselen. Het is vermeldenswaard dat je meerdere helden in de statistieken mag registreren, ongeacht of je maar één spel gaat spelen. Het is geschikt als je wilt deelnemen aan gameplays die veel tijd vergen. Houd er rekening mee dat het wisselen van held gedurende een korte periode mogelijk niet wordt geregistreerd als win-verlies van de held. Desondanks wordt het nog steeds toegevoegd aan de totale speeltijd.

Soms vragen spelers zich af waarom hun statistieken niet werden bijgewerkt toen ze een held speelden. Deze situatie gold voor de eerder genoemde regel. Dat kan als je pas begint met spelen als de gespeelde spellen toenemen. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan QuickPlay, moet je games winnen op een held, zodat de statistieken worden bijgewerkt.

Als u uw statistieken begrijpt, kunt u doelen voor uzelf stellen. Het zal je in staat stellen om erachter te komen of welke van die dingen je focus nodig hebben en welke je kracht is. Dat stelt u ook in staat om de strategieën van andere spelers te zien die u in uw voordeel kunt gebruiken.

More posts