Waarom R6S sneller groeit dan andere esports

Rainbow Six Siege is een relatief nieuwe FPS Esport in het landschap. Vergeleken met CSGO en COD is het praktisch een baby. Ondanks zijn jeugd heeft R6S de Esports-wereld echter stormenderhand veroverd en snel een niche voor zichzelf veroverd onder de FPS-spelers.

Tegenwoordig zien FPS Esports actief een daling in spelers en kijkers, waarbij Overwatch zo goed als steen is dood, COD verliest zijn old-school fans en CSGO handhaaft een licht dalende trend in kijkerscijfers.

Terwijl dit allemaal gaande is, schiet R6S enorm omhoog. Hun Wereldkampioenschap dit jaar was het meest bekeken evenement voor de game in de geschiedenis, en zowel het gemiddelde kijkerspubliek als het spelersbestand blijft maar stijgen.

Waarom eigenlijk? Waar elke andere FPS Esport vecht om te overleven, waarom doet R6S het zo goed? Het is een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar ook een vraag waarvan we denken dat hij zo simpel is dat hij geniaal is, en dat komt door de gameplay.

De gameplay is de kern van wat een goede FPS maakt, zoals we hebben gezien met Overwatch, je kunt alle stijl en gratie die je wilt, maar zonder goede gameplay zal je spel mislukken.

Call of Duty en CS hebben allebei geweldige gameplay, maar het is repetitief. Mensen spelen al talloze jaren dezelfde twee meta voor het zoeken en vernietigen van bommen. R6S gebruikt deze formule ook, maar deze keer is het gekruid, wat het verschil heeft gemaakt.

In plaats van een handvol granaten om een ​​bommenwerper te openen, gaat R6S een miljoen mijl verder, waardoor bommen kunnen worden ontsloten een kernkenmerk van de gameplay-premisse. De omgeving is vernietigbaar en de selecteerbare personages hebben allemaal hun eigen unieke gadgets en gameplay waarmee ze met die omgeving kunnen communiceren.

In plaats van rook in een deuropening te gooien, kun je letterlijk met een voorhamer door de muur komen als een angstaanjagende coole hulp man. Jij vertelt ons welke van die twee leuker klinkt.

Het haalt de formule door elkaar zonder afbreuk te doen aan iets. De personages zijn geen gimmicks, en elk past indrukwekkend goed in de gameplay van zo'n brede selectie, en vanwege de routinematige toevoeging van nieuwe personages, evolueert de meta voortdurend zonder de noodzaak van enorme en controversiële buffs en nerfs om dingen te mixen omhoog.

De game is ook stijlvoller dan COD en CS, waarbij elk personage een aparte look en persoonlijkheid heeft die elk een cult-aanhang online. Dit is misschien wel waar Call of Duty de afgelopen jaren zo fout is gegaan, met de operators die de game bevat als persoonlijkheidsstofzuigers.

R6S blijft ondanks deze moeilijke tijd en ondanks de afnemende populariteit van FPS-games een gouden baken van hoop in het landschap. Het is een uitstekende game, met een uitstekend team erachter, en het is de moeite waard om het vertrouwen van de FPS-getrouwen te dragen.

Als je R6S nog niet hebt uitgeprobeerd, raden we je aan dit meteen te doen. Je kunt de game op PS4, Xbox of pc krijgen en deze is meestal te koop. In de weekenden van sommige Majors maakt Ubisoft het spel ook gratis te spelen, dus je kunt het ook dan uitproberen.

More posts
12 maart 2022

Wat betekent smurfen?

Smurfen is een veel voorkomende praktijk die wordt uitgevoerd door spelers in verschillende competitieve videogames. Games zoals League of Legends, DOTA, Call of Duty, Counterstrike en Rainbow Six Sie...
Read more