Waarom de Krieg Meta CSGO verpest

CSGO bestaat al langer dan sommige van zijn spelers. Het heeft een legendarische geschiedenis als onderdeel van de fundamenten van Esports en is mogelijk de enige 100% echte grassroots Esports die er is.

Met dit niveau van afkomst en prestige komen bepaalde verwachtingen. Een van die verwachtingen is de meta en gameplay die spelers en fans hebben leren kennen en waarderen.

Dit verwijst natuurlijk naar de AK-, M4-, AWP-meta die al sinds die tijd bestaat dinosaurussen zwierven over de aarde. Het heeft zijn ups en downs gehad, zeker, zoals die keer dat de revolver uitkwam. Ongetwijfeld herinneren we ons dat allemaal, maar over het algemeen heeft de meta stand gehouden.

Tot nu toe. De Krieg, beter bekend als de SG, heeft de poorten wijd open geblazen in de competitieve wereld, en niet ten goede.

De SG is een wapen dat exclusief is voor terroristen en kost maar liefst $ 3500 dollar, wat betekent dat het de meest duur wapen dat T-zijde tot zijn beschikking heeft. Deze prijs is welverdiend, temeer daar de SG de terroristische meta heeft overgenomen en de AK heeft vervangen als de belangrijkste aanvalsmethode.

Het probleem met de SG is dat deze de hoogste nauwkeurigheid bij het eerste schot heeft van alle aanvalsgeweren in de game. niet van een scope voorzien—ja, niet van een scope. Zoals oude spelers van het spel weten, heeft de SG een zoombare scope die je kunt gebruiken om je een weg naar de overwinning te banen vanaf een afstand, waardoor winnende vuurgevechten over een M4 of AK op afstand triviaal worden.

O, en bovendien is het een drie-shot kill voor het lichaam. Het opus magnum van dit meta-brekende wapen komt echter in het feit dat het een eenmalige moord op het hoofd is door middel van harnassen.

Laten we dit allemaal bij elkaar optellen. Het is een drie-shot body kill, one-shot headshot, heeft een reikwijdte en heeft de hoogste nauwkeurigheid bij de eerste kogel in het spel. Als je dat allemaal bekijkt, waarom zou iemand er in hemelsnaam voor kiezen om er een AK over te gebruiken?

Misschien denk je aan de prijs. Natuurlijk, het is duur, maar als je de bom neerhaalt, kan je team zich in de tweede ronde ten minste twee SG's veroorloven. Dus de prijs zegt niet zoveel.

Het overweldigende karakter van het wapen heeft voor opschudding gezorgd bij veel streamers en competitieve CS-spelers. Vooral Summit1G heeft zich uitgesproken over Twitch die het wapen bekritiseert en het gebrek aan reactie van Valve.

Verschillende toernooien zijn mislukt, en het wapen blijft hetzelfde, waardoor veel mensen geïrriteerd raken en zich afvragen wat er aan de hand is ; we hebben echter een idee.

Redelijk recent heeft Valve CSGO gratis gemaakt om te spelen; dit resulteerde in een ongekende toestroom van spelers uit andere titels. Daar kwamen nieuwe spelers bij die alleen gewend zijn om first-person shooters te spelen. Is het te bizar om te denken dat de SG-meta tot stand is gekomen omdat Valve deze nieuwe lichting spelers wil bedienen en ze wil laten blijven? Wij denken van niet.

More posts