Waarom je DOTA 2 zou moeten gaan spelen

Het is 2020. Het esports-landschap is nog nooit zo uitgestrekt, gevarieerder, zichtbaarder of geavanceerder geweest. Van Rainbow tot Smite, de pure technische genialiteit die wordt getoond door de moderne Esports-titels valt weg.

Al deze games Esports-scènes zijn echter gebouwd op basis van de eerdere scènes. Counter-Strike, League en het onderwerp van vandaag, DOTA.

Omdat het zo ver in de levenscyclus van DOTA zit, zou het je kunnen vergeven worden dat je de game over het hoofd ziet ten gunste van andere, nieuwere opties. U zou echter nalaten er geen blik op te werpen.

Ondanks dat het zo oud is als zijn naamgenoot, blijft DOTA 2 een van de meest populaire, meest gespeelde en meest betaalde Esports in de wereld van vandaag. De competitieve scene bloeit nog steeds, en hoewel het misschien niet groeit zoals vroeger, is er nog steeds genoeg concurrentie om rond te gaan.

Jezelf zien verbeteren in DOTA, of welke MOBA dan ook, geeft veel meer voldoening dan andere concurrerende titels. Het enorme niveau van diepgang en technische details geeft je een echt gevoel van voldoening en expertise dat moeilijk te evenaren is, vooral in vergelijking met games die, ondanks al het andere, relatief eenvoudiger zijn, zoals Counter-Strike.

Dit, gecombineerd met de resterende populariteit van het spel, is waarom je het moet oppakken en beginnen met spelen. De gameplay is ongelooflijk en de kampioenen zijn prachtig ontworpen, dus je zult ongetwijfeld iemand vinden die bij je past.

Reiziger opgelet, er is een toegankelijkheidsprobleem als het gaat om DOTA. We hebben het gehad over hoe technisch het spel is en hoe lonend het is om dat technisch onder de knie te krijgen, maar ermee beginnen is een grote uitdaging.

Als je al eerder MOBA's hebt gespeeld, zul je er niet zo veel mee worstelen. Voor een complete beginner wil je echter wat voorbereidend werk doen voordat je begint te spelen. Gelukkig heeft de omvang van de community plaatsgemaakt voor tal van deskundige makers van inhoud die handleidingen hebben gemaakt om je zo soepel mogelijk in het spel te laten komen.

Een snelle zoekopdracht op YouTube zal honderden van deze video's onthullen, en we raden je van harte aan om zoveel mogelijk te bekijken als mogelijk. Leer de verschillende aspecten van het spel, builds, arena's en kampioenen. Je hoeft niet te studeren zoals je bent voor een examen, maar geef jezelf de kans om het spel in te gaan met een idee van wat er aan de hand is.

Dit is het grootste obstakel en nadeel als het gaat om DOTA, maar nogmaals, de leeftijd van het spel is je vriend hier. Er is voldoende tijd geweest voor makers om met systemen en strategieën te komen om nieuwe spelers aan te spreken, dus de middelen die je binnen handbereik hebt zijn enorm.

Als je je best kunt doen, zul je je realiseren dat DOTA 2 een van 's werelds meest populaire Esports met een reden. Het is vakkundig gemaakt, visueel verbluffend en een genot om te spelen. Zelfs als verliezen absoluut razend is.

More posts