Waarom worstelt TSM?

Ondanks eerdere prestaties had Team SoloMid moeite om een ​​plaats te bemachtigen voor het Wereldkampioenschap 2019. Supporters en analisten moeten nu de reden in twijfel trekken.

 

Terwijl TSM in veel games altijd de favoriet was, verloor het van Clutch Gaming in de kwartfinales van de NA LCS. Niemand had het verwacht.

 

Clutch Gaming, een van de nieuwe structuren van de NA LCS, leek een inferieure tegenstander te zijn naarmate de serie naderde. Het team slaagde er echter in om de meest succesvolle organisatie in de geschiedenis van NA LCS uit te schakelen tijdens een eenzijdige Bo5.

 

In dit artikel leggen we de slechtste verdeling van de beste Noord-Amerikaanse organisatie uit.

 

< span style="color:#0e101a">Een seizoen beneden verwachting

 

Na 2017 nam TSM een riskante gok door te breken met zijn uitstekende botlane, Doublelift en Biofrost, om het "best Western-duo" te rekruteren: Zven en Mithy. Als gevolg hiervan moest de ploeg ook Svenskeren vervangen om het toegestane aantal geïmporteerde spelers niet te overschrijden. Deze veranderingen bleken echter niet vruchtbaar voor de zesvoudig LCS-kampioenen.

 

MikeYeung heeft zich langzaam aangepast aan zijn nieuwe omgeving, en hij is nog ver verwijderd van de top van het klassement in zijn positie. Bovendien belemmerden communicatieproblemen de prestaties van het team, aangezien de aanwezigheid van two-shot bellers, Bjergsen en Mithy, tijdens het seizoen leken te vechten.

 

Zo leek alles eindelijk te werken:

 

  • Bjergsen was terug in zijn traditionele vorm en slaagde erin zijn team te dragen.
  • De spelers waren meer synchroon.< /span>
  • TSM heeft de 3e plaats weten te bemachtigen in de tiebreakers zonder te winnen.

 

Ondanks deze comeback blijft het resultaat teleurstellend. Velen verwachtten dat dit team op de eerste plaats zou eindigen, en het kwartfinaledebacle maakte een einde aan de hoop dat TSM Noord-Amerika zou vertegenwoordigen op MSI.

 

< span style="color:#0e101a">Zware kwartfinales

 

Het begon allemaal goed voor TSM in de kwartfinale tegen Clutch Gaming. In de eerste game wist het team snel een voorsprong te behalen dankzij het natuurlijke talent en de controle van de spelers zonder al te veel moeite. TSM zorgde voor de overwinning en leek op schema te liggen, maar daarna ging het niet zoals gepland.

 

In het tweede deel kwamen de problemen die TSM gedurende het seizoen volgden weer naar boven. Het team verknoeit zijn zichtcontrole en neutrale doelen. Cohesie is er bijna niet. Shot calling lijkt weer aarzelend, en Clutch Gaming-spelers spelen veel beter dan tijdens tiebreakers en straffen TSM-fouten perfect af.

 

Bovendien lijken spelers psychologisch te kraken en beginnen ze een aantal zeer ongebruikelijke fouten te maken. Zven speelde de slechtste BO5 uit zijn carrière en stierf in totaal 15 keer in vier wedstrijden.

 

< span style="color:#0e101a">Een historische mislukking

 

Team SoloMid is een van de oudste bestaande structuren op League of Legends. Het heeft deelgenomen aan elk wereldkampioenschap, heeft de LCS NA zes keer gewonnen en heeft sinds het begin in 2013 geen enkele LCS-finale gemist. Na 10 opeenvolgende rankings in de top twee is dit de eerste keer dat TSM wordt uitgeschakeld uit de kwartfinales.

 

< span style="color:#0e101a">Waar het op neerkomt

 

TSM kan mislukken, tenzij ze de structuur van echte problemen identificeren die hen tot dit stadium hebben geleid. Het is nog niet allemaal voorbij voor de zesvoudig kampioen, maar ze moeten hun inspanningen verdubbelen om hun achterstand op het internationale toneel in te halen. Het TSM-team van 2020 gaat mogelijk niet in op de problemen die hen de afgelopen jaren hebben getroffen. Ze hebben misschien hun hoogste niveau bereikt met hun historische mid-centered speelstijl. Ze hebben echter zelfs hun dieptepunt meegemaakt. Het is tijd voor Team SoloMid om een ​​dramatische overgang te maken.

More posts