Wat is GEITEN in Overwatch?

De term GOATS heeft in Overwatch een andere betekenis dan in andere Esports. Meestal is het een afkorting die de grootste aller tijden betekent. Het is een manier om te verwijzen naar de beste spelers in de geschiedenis van een bepaalde Esport.

In Overwatch krijgt het echter een iets technischere betekenis.

GOATS is een naam die wordt gegeven aan een 3-3 of triple-triple teamsamenstelling.

Het was een veelbesproken onderwerp van discussie onder zowel casters, spelers als fans. Goed gedaan, het was misschien wel de meest effectieve teamsamenstelling in de geschiedenis van Esports, maar het vereiste ongelooflijke vaardigheden, teamwerk van wereldklasse en coaching om het voor elkaar te krijgen.

In feite betekent het een team dat bestaat uit drie ondersteunende karakters en drie tanks. Teams zien af ​​van schadeverdelende helden om hun vlezige grote jongens aan de frontlinie aan het werk te houden.

Dit is een redelijk eenvoudige basis, maar waar het ingewikkeld wordt, is hoe het zijn schade aanricht. Zie je, de samenstelling van het GOATS-team is afhankelijk van gecoördineerd gebruik van ultimaten om hun schade aan te richten.

Dit betekent een nauwkeurige timing, perfecte synergie met je teamgenoten en een juiste positionering. Het is dus ongelooflijk moeilijk om effectief te werken.

De oorsprong van GEITEN

Dus hoe kwam deze teamsamenstelling tot stand en hoe kreeg het de naam van het ijverige dier?

Nou, een Noord-Amerikaans Overwatch Contenders Trials-team was de eerste die de triple-triple-strategie gebruikte. Dit team heette toevallig GOATS.

Het duurde niet lang voordat de concurrentie doorhad hoe krachtig deze compositie was. Het schoot omhoog in populariteit en werd geadopteerd door alle Overwatch League-teams op het hoogste niveau. Uiteindelijk speelde iedereen het, en het werd de meta. Natuurlijk bleef de naam hangen.

Wat maakt het zo sterk?

De kracht van GOATS ligt in hoe duurzaam het is in teamgevechten. Typisch zou een GOATS-samenstelling mensen als Zarya, Reinhardt, D. Va, Moira, Brigitte en Lucio omvatten. Er zijn natuurlijk variaties op deze line-up, maar dit is het traditionele team.

Dat gezegd hebbende, er zijn essentiële aspecten van de teamsamenstelling die niet kunnen worden vervangen of verwijderd. D. Va, Brigette en Lucio zijn must-picks. Het succes van de compositie is te sterk afhankelijk van hun synergie en capaciteiten om vervangbaar te zijn.

Zoals je zou verwachten, maakte de opkomst van de triple-triple meta plaats voor veel terugslag. Voornamelijk van professionele spelers die dealers schade toebrengen, boos dat ze nu in een tank- of ondersteunende rol worden gedwongen.

Blizzard heeft als reactie hierop geprobeerd de meta te nerfen, maar met weinig succes.

Door de recente implementatie van role-queueing is de triple-triple meta nu echter onspeelbaar, tot grote vreugde van fans en spelers overal ter wereld.

De meta was notoir traag en saai om naar te kijken, en velen schreven het toe aan het afnemende aantal kijkers van Overwatch.

Het is nu echter voorbij en hopelijk kan de introductie van de geforceerde 2-2-2 teamsamenstelling voor wat vermakelijke gameplay zorgen en een aantal ogen werpen op het product dat anders ergens anders zou zijn.

More posts
12 maart 2022

LOL-ACCOUNTS KOPEN

INLEIDING Om de paar jaar weet een of ander gamebedrijf een nieuwe multiplayer-videogame te bedenken die de wereld stormenderhand verovert vanwege een verscheidenheid aan redenen, zoals zijn nieuwe i...
Read more