Overwatch: een verhaalgids voor Reaper

 

Reaper, echte naam Gabriel Reyes, is een van de centrale personages in de gebeurtenissen die plaatsvinden in het Overwatch-universum.

 

Vóór de algemene crisis trad Reyes toe tot het Amerikaanse leger. Hij paste er precies in en verdiende al snel een senior officierspositie, een veteranenstatus en het respect van zijn ondergeschikte en collega's.

 

Hierdoor verdiende Reyes een plek in het geheime programma voor versterking van soldaten van de overheid. Hij kreeg de bijnaam 'soldaat: 24' en naast Overwatch-commandant Jack Morrison 'soldaat: 76' kreeg hij bovenmenselijke kracht, behendigheid en snelheid.

 

Tijdens de algemene crisis vochten Morrison en Reyes de dreigende invasie af als onderdeel van het Amerikaanse leger. Als resultaat van hun vaardigheid trokken ze de aandacht van de Verenigde Naties, die potentiële kandidaten rekruteerden voor hun Overwatch-aanvalsmacht.

 

Tijdens de oorlog werden Reyes en Morrison goede vrienden en sloten ze zich samen bij Overwatch aan. Reyes kreeg het eerste commando over de groep voor de rest van de omnic crisis.

 

Na de oorlog vond de topman het gepast om de officiële titel van de eerste commandant aan Morrison te overhandigen, in de veronderstelling dat hij een meer conventionele, minder rouge-achtige militaire leider was. Reyes had hier geen probleem mee en wilde liever niet zo'n kritische rol spelen, maar Morrison was het niet eens met de beslissing.

 

Reyes kreeg toen het bevel over de Blackwatch-eenheid van Overwatch. Onder zijn bevel floreerde de groep en hij rekruteerde McCree, Genji, Moira en vele anderen in zijn gelederen. Het was in die tijd dat Moira een experiment op hem uitvoerde, wat resulteerde in de belangrijkste kenmerken die Reaper vandaag laat zien.

 

Naarmate de tijd vorderde, werden de acties van Reyes met Blackwatch steeds twijfelachtiger en verlegden ze de grenzen van wat als ethisch kon worden beschouwd. De spanningen tussen hem en Morrison liepen op, ook al was Morrison altijd snel om hem te verdedigen.

 

Nadat Talon op zijn radar verscheen, waren Reyes en McCree aanwezig in Rome, werkend aan een plan om Bartalotti binnen te halen. Na het verlaten van de faciliteit ontplofte het als gevolg van een Talon-bom. De ontploffing doodde 14 Blackwatch-agenten en verliet McCree, en Reyes schudde.

 

Op het hoofdkantoor van Overwatch kregen Reyes en Morrison ruzie over hoe ze moesten reageren. Reyes wilde een Blackwatch-operatie starten tegen Bartalotti, om hem te arresteren en te ondervragen. Morrison waarschuwde dat dit inbreuk zou maken op de soevereiniteit van Italië en ingrijpende gevolgen zou hebben voor de organisatie. Uiteindelijk liet hij de beslissing over aan Reyes, die ermee doorging.

 

Tijdens de operatie executeerde Reyes Bartalotti. Dit leidde ertoe dat het bestaan ​​van Blackwatch openbaar werd gemaakt en leidde tot de reeks gebeurtenissen die uiteindelijk resulteerden in de ondergang van Overwatch.

 

Terug op het hoofdkantoor werd Reyes gegrild door verschillende hoge Overwatch-functionarissen, waaronder Morrison. Reyes verontschuldigde zich niet, maar vertelde desalniettemin over de missie.

 

Na de val van de organisatie leidde Reyes een opstand tegen het leiderschap van Morrison. Het resultaat was een duel waarin beide mannen dood werden verondersteld. Ze hebben het echter allebei overleefd.

 

Reyes dook weer op als Reaper en begon systematisch alle overgebleven Overwatch-agenten op te sporen en te doden.

 

Hij begon samen te werken met Talon en verdiende een plek in hun bestuursraad, als aanvoerder van veel van hun terroristische aanslagen op de nieuwe Overwatch.

More posts