Een diepe duik in de 7.33 en 7.33e patches van Dota 2

Introductie

De wereld van Dota 2 is aanzienlijk veranderd met de introductie van patches 7.33 en 7.33e. Deze updates hebben substantiële veranderingen teweeggebracht in de map van het spel, een nieuw type hero geïntroduceerd en cruciale balansaanpassingen doorgevoerd. Laten we dieper ingaan op deze veranderingen en hun gevolgen voor de meta van het spel.

Map herwerkt in Patch 7.33

Patch 7.33 introduceerde een uitgebreide herbewerking van de map, waarbij de randen van de map werden uitgebreid en nieuwe paden en doelen werden toegevoegd. De Roshan-kuil, een centraal twistpunt in veel spellen, werd verwijderd uit de rivier en vervangen door twee kuilen in de hoeken van de kaart. Roshan wisselt nu tussen deze twee kuilen als de dag overgaat in de nacht en vice versa. Deze verandering heeft een nieuwe strategische laag aan het spel toegevoegd, met teams die hun Roshan-strategieën moeten aanpassen op basis van het tijdstip van de dag.

Daarnaast introduceerde de patch Twin Gates, twee portalen in de hoeken van de kaart. Spelers kunnen deze portalen gebruiken om naar de ander te teleporteren na een channelingperiode van 3 seconden, wat nog een strategisch element aan het spel toevoegt.

Universele helden: Een nieuw ras

Patch 7.33 zag ook de introductie van Universal Heroes, een nieuw type held met attributen. In tegenstelling tot andere helden hebben Universal Heroes geen Primary Attribute. In plaats daarvan krijgen ze 0,6 schade per punt van elke vaardigheid. Deze verandering heeft een nieuwe laag complexiteit toegevoegd aan het spel en beïnvloedt de dynamiek van heldenselectie in Captain's Draft en Single Draft modi.

Hero Nerfs in Patch 7.33e

Patch 7.33e heeft 11 van de meest gekozen en succesvolle helden in de Bali Major aanzienlijk verslechterd. Deze helden zijn Broodmother, Doom, Ember Spirit, Enchantress, Medusa, Morphling, Pugna, Storm Spirit, Techies, Timbersaw en Undying.

Broodmother, die dominant was met een pickratio van 55 keer en een winratio van meer dan 60 procent, zag de kosten en cooldown van Insatiable Hunger toenemen, waardoor het minder spammable werd. De slow van Silken Bola werd ook verlaagd, hoewel hij hetzelfde blijft als hij eenmaal is gemaximaliseerd.

Doom, een andere populaire keuze in de Bali Major, zag de cooldown van Devour met vijf seconden toenemen. Voor Medusa, een krachtpatser in de late game, werden haar basisintelligentie en -winst verlaagd, waardoor Split Shot iets zwakker werd en Mystic Snake minder mana opleverde.

Bij Techies, verrassend genoeg de meest gekozen hero in de major, werd haar armor met één verlaagd, haar damage met drie en de cooldown van Sticky Bomb iets verhoogd. Ember Spirit, een andere populaire held, zag de aanvalsinterval van Sleight of Fist toenemen en de magische barrière van Flame Guard afnemen.

Gedetailleerde heldenveranderingen in patch 7.33e

De 7.33e patch bracht specifieke veranderingen voor verschillende heroes met zich mee. Bij Enchantress is bijvoorbeeld de afstandsschade van Impetus afgenomen en zijn de pantser- en aanvalsschadebonus van Enchant aangepast. Morphling's Adaptive Strike (Agility en Strength) kreeg een langere cooldown en de stats steal van Universal heroes werd verlaagd.

Voor Pugna zijn de manakosten van Nether Blast verhoogd en die van Life Drain verlaagd. De duur van Storm Spirit's Electric Vortex werd verkort. Techies zagen een verlaging van de basisarmor en -schade en een verhoging van de cooldown van Sticky Bomb. Timbersaw had een daling in de basisbewegingssnelheid, de schade van Timber Chain en de bonus health regenor van Reactive Armor. Undying had een daling in de basis health regen en veranderingen in de Aghanim's Shard interactie met Tombstone.

Conclusie

De 7.33 en 7.33e patches hebben belangrijke veranderingen teweeggebracht in Dota 2, de map van het spel opnieuw vormgegeven, een nieuw type held geïntroduceerd en cruciale balansaanpassingen doorgevoerd. Deze veranderingen hebben een grote invloed op de meta van het spel en dwingen spelers om hun strategieën en hero keuzes aan te passen. Omdat het spel blijft evolueren, moeten spelers up-to-date en flexibel blijven om hun voorsprong op de concurrentie te behouden.

More posts