GenG domineert LCK

Gen.G, een Zuid-Koreaans esportbedrijf, had een sterke start van het seizoen 2022 door een roster samen te stellen dat gevuld was met toptalent.

Tot op zekere hoogte maakten ze hun verwachtingen waar, en hun band werd nog duidelijker tijdens de lopende split. In de LCK 2022 Summer Split heeft Gen.G de eerste vier wedstrijden die ze speelden gewonnen, waardoor ze hun enige bezit van de eerste plaats behielden.

Met hun overwinning op KT Rolster begon de serie officieel. De leden van KT zijn ook behoorlijk getalenteerd, met name Lee "Aria" Ga-eul en Moon "Cuzz" Woo-chan. Met een vrij eenvoudige overwinning maakte Gen.G een goede start in de LCK 2022 Summer Split.

Gen.G versloeg ook DWG KIA, hun meest geduchte tegenstander, met gemak. Na drie wedstrijden konden ze winnen en de reeks afsluiten met een 2-1 overwinning, ondanks dat ze één wedstrijd verloren. Last but not least versloeg Gen.G Fredit BRION, het enige LCK team zonder één overwinning.

Gen.G is het beste LCK team

Professionele LoL statistieken moeten vaak met voorzichtigheid behandeld worden omdat ze meestal ernstige fouten bevatten en slechts gedeeltelijke informatie geven. Het is mogelijk dat dit niet helemaal juist is in het geval van de Gen.G split.

Deze split is tot nu toe ongelooflijk succesvol geweest voor Gen.G, met een record van 13-1 vanaf 1 augustus en slechts drie verloren wedstrijden. T1 het breken van record na record tijdens de laatste split zou Gen.G's een veel groter onderwerp van discussie hebben gemaakt op dit moment.

De suprematie van Gen.G gaat verder dan de stand en beïnvloedt de prestaties van elke speler op het leaderboard voor LCK KDA. Vier van de top vijf posities worden ingevuld door Gen.G spelers.

Park "Ruler" Jae-hyuk, de top bot laner, heeft maar liefst 9,2 KDA over 30 wedstrijden. Jeong "Chovy" Ji-hoon, een midlaner, staat achter hem met 8,5, gevolgd door Han "Peanut" Wang-ho, een jungler, met 7,3. Alleen Heo "ShowMaker" Su, een midlaner voor DWG KIA, kon deze Gen.G-spelers bijhouden.

Deze statistieken tonen aan dat, Gen.G beter is THSN deze split, zelfs in vergelijking met T1, die dicht achter hen staat. Om Gen.G te verslaan, zal elke LCK club vroeg moeten opstaan.

Na de overname van "Chovy" maakte Gen.G duidelijk hoezeer ze de titel begeerden. Een van de top League of Legends spelers in de hele wereld is de Zuid-Koreaanse midlaner. Met hem naast getalenteerde spelers als Peanut, Ruler, Doran en Lehends was het duidelijk dat Gen.G de competitie zou regeren zodra hun chemieproblemen waren opgelost.

Conclusie

Fans van League of Legends werden getrakteerd op een ongelooflijke wedstrijd in augustus, waarin Gen.G T1 versloeg. Totdat Gen.G hen wegvaagde in de schandalig eenzijdige wedstrijd die eindigde met een score van 3-0, werd laatstgenoemde beschouwd als een bijna onverslaanbaar team.

T1 zal ondanks het schokkende verlies met Gen.G deelnemen aan de Worlds. In wezen verdiende T1 genoeg punten na het verslaan van DWG KIA om zich te kwalificeren voor het grootste LoL-toernooi van het jaar.

More posts