Hoe werkt de rangverdeling in League of Legends?

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van League of Legends is het rankingsysteem en de competitieve speltypen. Hoewel andere games ook een competitieve spelmodus hebben, hebben ze niet zoveel succes als LoL.

Sommige gebruikers spenderen hele dagen aan het spelen om een hogere rang te krijgen en betalen elo-boosters om hen naar hun gewenste rangdivisie te krijgen. Je weet echter misschien niet hoe de rangverdeling in LoL werkt als je het spel nog nooit hebt gespeeld.

Ben je geïnteresseerd in het spelen van League of Legends, maar weet je niet hoe het rank systeem en de verdeling werkt? Dan is dit de pagina voor jou.

Duik in deze pagina om meer te leren over de rangverdeling in League of Legends! Hier kom je meer te weten over de verschillende competities en divisies waarin je terecht kunt komen in dit spel.

Hoe werkt het League of Legends rank systeem?

Voordat we beginnen met de rangverdeling, moet je eerst weten hoe het rank systeem werkt. Het enige wat je hoeft te doen om hoger op de ranglijst te komen is spelen en wedstrijden winnen. Je ontvangt League Points (LP) als je wint en verliest wat als je verliest.

Het spel heeft negen divisies voor alle rijen en je kunt naar een hogere divisie promoveren of naar een lagere degraderen als je blijft spelen. Wat dit speltype echter zo verslavend maakt, is de ervaring om een hogere divisie te bereiken.

Als het rangseizoen begint, moet je 10 plaatsingswedstrijden spelen voordat het spel je in een divisie plaatst. Afhankelijk van je prestaties in die wedstrijden en je MMR kom je in een bepaalde divisie.

Maar wat is MMR?

MMR staat voor Matchmaking Rating, een verborgen maat die Riot gebruikt om te bepalen welke rang het beste bij je past. Deze matchmaking rating bepaalt ook de LP's die je per wedstrijd krijgt of verliest.

Als je bijvoorbeeld een goede MMR hebt, kun je 25 LP's winnen als je de wedstrijd wint en 10 verliezen als je hem verliest.

Het probleem met MMR is dat, zoals we al eerder zeiden, Riot je huidige MMR niet laat zien en dat je het moet raden/berekenen. Daarnaast is er geen officiële manier om je MMR te verbeteren, behalve door wedstrijden te winnen.

Je hebt 100 LP's nodig om op te klimmen in de divisies van elke divisie, en elke divisie heeft vier divisies. Als je in de eerste divisie komt en 100 LP's haalt, moet je vijf promotiewedstrijden spelen. Als je er drie wint, promoveer je.

Over Solo/Duo Queue

In de solo/duo wachtrij kunnen mensen alleen of met een andere speler spelen. Dit is de rangverdeling voor de solo/duo wachtrij:

  • Iron
  • Brons
  • Zilver
  • Goud
  • Platina
  • Diamant
  • Meester
  • Grootmeester
  • Uitdager

Het ophelderen van een misverstand over de veranderingen in de rangverdeling:

De vaardigheidsverdeling (MMR) blijft volledig hetzelfde.

Dit is puur een verandering van de zichtbare rang en hoe deze zich gedraagt ten opzichte van je vaardigheid.

De doelverdeling maakt de spelerservaring helemaal consistent... https://t. co/DjHx7ThI7x

- Sky (@ISkyI_TwitchTV) 9 juni 2023

32% van de spelers zit in zilver in de solo/duo-rij, dus dat is de divisie met de meeste spelers in alle divisies. Natuurlijk is de hoogste divisie in het spel de divisie met de minste spelers. Slechts 0,0014% van de spelers komt elk seizoen in de challenger.

Je hebt een verschillende MMR voor alle speltypen en rangrijen, dus je MMR in de solo/duo-rij heeft geen invloed op de andere.

Over Flex Queue

Hoewel de meeste LoL-spelers liever in een solo/duo-rij spelen, is er een rangladder voor mensen die in teamverband hoger willen komen. In de flex queue kunnen vooraf samengestelde teams van maximaal 3+ spelers spelen. Je hebt dus minstens twee extra mensen nodig om dit speltype te spelen.

Hoewel het hetzelfde spel is, zijn flex games anders dan solo/duo games omdat je beter kunt communiceren met je vrienden en vooraf strategieën kunt plannen.

Conclusie

Zoals je kunt zien, heeft League of Legends een eenvoudig maar effectief rank-systeem dat spelers al jaren bezig houdt. Het enige probleem is hoe het spel omgaat met MMR. Sommige spelers zeggen zelfs dat het een oneerlijke maatstaf is om te bepalen hoe goed ze als speler zijn.

Of je nu met één vriend speelt of in een premade team, we begrijpen het als je een hogere rang wilt bereiken maar niet de resultaten behaalt die je wilt in je ranked matches. BuyBoosting kan je account elo-boosten naar je droomrang. Bezoek de website om meer te weten te komen over dit proces!

More posts