Overwatch 2 is hier!

Een van de meest geliefde FPS-games op aarde is Overwatch. Blizzards vlaggenschip FPS heeft zijn positie in de gamegeschiedenis verstevigd met zijn overvloed aan buitengewone personages, prachtige maps en een actieve esports-community. Hoewel er weinig details waren toen Overwatch 2 werd onthuld op Blizzcon in 2019, weten we nu wat we kunnen verwachten van het vervolg.

Ook al is de weg naar de release lang geweest, dingen beginnen samen te komen. Laten we alle beschikbare informatie met betrekking tot Overwatch 2 onderzoeken.

Wat is Overwatch 2?

Het free-to-play vervolg op de smash team-based hero shooter Overwatch uit 2016 heet Overwatch 2. Dit wordt niet beschouwd als een vervolg omdat het gewoon een aanzienlijke update is die tonnen nieuwe inhoud brengt en het spel moderniseert met attributen zoals opnieuw gebalanceerde helden en een frisse gebruikersinterface. Het suggereert ook dat Overwatch 1 volledig wordt vervangen, waardoor huidige Overwatch 1-spelers naar Overwatch 2 moeten ruilen, terwijl nieuwe spelers alleen deze spelversie kunnen spelen.

De gameplay van Overwatch 2 behoudt de essentiële objective-focused modes, maar verandert de zaken met 5v5 in plaats van 6v6 gevechten. Teams met vergrendelde rollen zullen slechts één tank hebben naast de gebruikelijke twee schadehelden en supports.

Samen met nieuwe kaarten voor bestaande modi, zal de nieuwe Push-modus een gloednieuw spel introduceren waarin teams strijden om een robot te besturen die in het gebied van de tegenstander moet rennen om punten te verdienen. Co-op PvE-missies zullen ook ergens in 2023 beschikbaar zijn. Ze zullen de plot vooruit helpen en spelers een unieke methode bieden om Overwatch 2 te spelen.

Overwatch 2 maakt eindelijk een einde aan de Overwatch heldendroogte door drie nieuwe personages toe te voegen: Sojourn, Junker Queen en Kiriko. Met elk nieuw seizoen komen er meer helden in de strijd, maar je zult ze moeten verdienen met de nieuwe Battle Passes. Naarmate de tijd verstrijkt, kun je veel nieuwe cosmetica verwachten voor alle helden, met nieuwe skins en charmes.

Overwatch 2 releasedatum

De release van Overwatch 2 stond gepland voor dinsdag 4 oktober. Het is echter essentieel om te onthouden dat deze eerste lancering alleen PvP bevat en het predicaat "early access" draagt.

Sinds de introductie van de game is Blizzard relatief zwijgzaam gebleven over een vastgestelde releasedatum. Dat is tot het Xbox & Bethesda Games Showcased 2022 evenement toen de bevestiging kwam. De daadwerkelijke uitrol is nog steeds onduidelijk, hoewel een eerste release is bevestigd.

Terwijl de early access-versie van het spel de volledige PVP-ervaring biedt, inclusief nieuwe kaarten, een roman-modus en drie nieuwe helden, is het onduidelijk wanneer PVE zal worden opgenomen. Onze enige datum is ergens in 2023, dus het kan nog wel even duren voordat het complete pakket openbaar wordt gemaakt.

Portalen voor Overwatch 2

Overwatch 2 zal net als zijn voorganger toegankelijk zijn op PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc. Deze systemen omvatten de meest recente PS5- en Xbox X | S Series-modellen en PS4- en Xbox One-hardware van eerdere generaties.

Qua crossplay zal het spel cross-platform play en cross-progression mogelijk maken. Het is essentieel om in gedachten te houden dat Overwatch 2 op Switch "enkele concessies" zal hebben, zoals technisch directeur John Lafleur verklaarde in een Reddit AMA.

Conclusie

Je weet nu alles wat er te weten valt over Overwatch 2. We doen ons best om je op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt met het langverwachte vervolg. Volg ons om op de hoogte te blijven.

More posts