Het verhaal van KennyS

Kenny Schrub, beter bekend als KennyS, is één van G2 Esports' voormalige Counter-Strike: Global Offensive spelers. Niet veel mensen kunnen de aanspraak op roem hebben om bekend te staan als een van de top sluipschutters in het spel, laat staan dat ze de beste worden genoemd zoals KennyS in 2015 was.

Voor de roem

KennyS' bekwaamheid begon zich al op zeer jonge leeftijd af te tekenen, toen hij op de prille leeftijd van 6 jaar door zijn oudere broer werd geïntroduceerd in Counter-Strike. Meestal hebben jongere broers en zussen moeite om hun draai te vinden, maar dat was hier niet het geval.

Toen KennyS 8 jaar oud was, was hij al veel beter dan zijn broers en zussen, die 10 jaar ouder waren. Nadat hij samen met zijn broers een toernooi had gewonnen toen hij pas 11 jaar oud was, moedigden ze hem aan om aan zijn passie te werken en profspeler te worden, aangezien hij zo'n hoog vaardigheidsniveau had. Natuurlijk werd hij niet van de ene dag op de andere de speler die hij nu is, het vergde veel oefening en leren, je kan de methodes die hij gebruikte toepassen door een CSGO coach in te huren om je vaardigheden veel sneller te verbeteren dan je anders in je eentje zou kunnen doen.

Normaal gesproken zou je op dit punt zeggen dat de rest geschiedenis is, maar het is tijd om in een deel van die geschiedenis te duiken.

Het professionele pad

VeryGames

Shrub zou in 2012 bij VeryGames beginnen met het spelen van Counter-Strike: Source. Het duurde niet lang voordat hij bij GS:GO was. Hoewel het team erin slaagde om vier finales te bereiken in afzonderlijke competities, waren ze altijd het bruidsmeisje en nooit de bruid, door bij alle vier de gelegenheden te verliezen van Ninjas in Pyjamas.

Het is geen geheim dat zijn tijd bij heel games niet veel succes heeft gekend, maar dat ligt helemaal niet aan hem.

Uiteindelijk werd Schrub ontslagen bij VeryGames, dankzij interne geschillen. Hij zou echter ruim een jaar later bij Titan aan de slag gaan, een team waar zijn oude teamgenoten via een overname deel van uitmaakten. Veel succes was daar niet te vinden.

Matchmaking Rating is ook geen goede indicatie meer van de vaardigheid van gemiddelde spelers. Toegewijde spelers spelen over het algemeen liever aangepaste matchmaking. Je kunt je Faceit-rating veel sneller verbeteren met een boostingservice, zodat je veel sneller met en tegen competitieve en competente spelers kunt spelen.

Team EnVyUs

Dit was zonder twijfel waar hij begon te schitteren, en zijn team verbeterde binnen enkele weken na zijn transfer. Het eerste voorproefje van succes kwam in 2015, toen de eenheid de eerste plaats veroverde op de Gamescom-uitdaging van dat jaar, nadat ze zich boven verschillende stellaire teams hadden geplaatst.

Ze probeerden op dezelfde manier opnieuw te domineren op ESL Keulen, maar Fnatic zou het niet toestaan. Desondanks stond Team EnVyUs weer tegenover hun rivalen DreamHack Cluj Napoca, en verzekerde zich van de overwinning in een wedstrijd voor de finale, die ze uiteindelijk zouden gaan veroveren. Je kunt je van de overwinning verzekeren in je matchmaking wedstrijden, door een professionele speler in te huren om naast je te spelen!

De finale was bijna poëtisch, met een standoff met GuardiaN tegen KennyS, die beiden bekend stonden als AWP-meesters. Natuurlijk was het KennyS die won.

G2 Esports

In 2017 werd Schrub een deel van het G2 Esports roster, onder de coaching van Edward Dubourdeaux. Gedurende deze tijd wist het team de ESL Pro League Finals Season 5 en DreamHack Masters Malmo 2017 veilig te stellen. Het is geen verrassing dat KennyS beide keren de MVP was. Eerder hebben we de geruchten over zijn vertrek bij G2 besproken.

AWP strats

Als hij voor niets anders bekend was, was het zijn bekwaamheid met de AWP. Voor sommigen is het bekend als de magnum sniper, omdat zijn trage vuursnelheid wordt gecompenseerd door zijn bewegingssnelheid en uiterste precisie.

Helaas heeft Valve in 2015 beide sterke punten van de AWP afgezwakt, en dit heeft spelers als KennyS, GuardiaN, JW en anderen zwaar getroffen. Het wapen is nog steeds vrij goed, maar het is niet meer zo prominent als het vroeger was.

Slotopmerkingen

G2 Esports zou uiteindelijk KennyS laten vallen, waardoor hij enige tijd niet meer in actie kwam. Het is onbekend of hij gaat proberen een comeback te maken in de CS:GO-scene, een andere game gaat proberen, of competitieve gaming helemaal achter zich laat. Lees meer over andere legendarische spelers in ons artikel over het onderwerp wie de beste Fornite-speler zou zijn.

More posts